FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP-Toplinarstvo završava ogrjevnu sezonu

Autor: nbrc
ZAGREB, 12. svibnja 2011. (Hina) - Tvrtka HEP-Toplinarstvo izvijestila je da danas, 12. svibnja završava ogrjevnu sezonu za više od 122 tisuće potrošača u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku.

Tijekom sezone grijanja 2010./2011. za približno 116.600 kućanstava i 6.000 poslovnih prostora isporučeno je 1.655.850 megavatsati (MWh) ogrjevne topline, navodi se u priopćenju.

U HEP-Toplinarstvu proteklu sezonu grijanja ocjenjuju uspješnom.

Svim potrošačima je osigurana kvalitetna i sigurna isporuke toplinske energije i tehnološke pare. Nekoliko puknuća na vrelovodnoj mreži, koja su uzrokovala kraće prekide isporuke toplinske energije, sanirana su u najkraćem mogućem roku, ističu iz HEP-Toplinarstva.

Iz te tvrtke najavljuju da će od 16. svibnja započeti s redovnim remontima na svojim toplinskim postrojenjima, a sve do početka nove ogrjevne sezone u pogonu će biti samo oko 15 posto instaliranih kapaciteta, odnosno oni dijelovi sustava koji se koriste za grijanje potrošne tople vode.

Iz HEP-Toplinarstva podsjećaju kupce toplinske energije da su sami dužni osigurati ispravnost svojih kućnih instalacija grijanja i pripremiti ogrjevna tijela za predstojeću sezonu grijanja te da sve potrebne radove mogu obaviti u razdoblju izvan ogrjevne sezone.

Prije početak radova iz instalacija grijanja obvezno je isprazniti pogonsku vodu, što obavljaju isključivo djelatnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev upravitelja ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade.

Vlasnicima stanova savjetuje se da se dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se instalacije grijanja samo jedanput praznile i ponovno punile pogonskom vodom.

Svi radovi moraju biti završeni najkasnije do 15. rujna 2011. kako bi unutrašnje instalacije bile spremne za početak nove ogrjevne sezone, naglašava direktor HEP-Toplinarstva Rober Krklec.

HEP-Toplinarstvo će ogrjevnu sezonu 2011./2012. započeti u skladu s vremenskom uvjetima, a najranije 15. rujna 2011. godine, kada započinje razdoblje spremnosti toplinskog sustava za grijanje.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙