FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za utorak, 3. svibnja

Autor: uand
ZAGREB, 3. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 3. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

WASHINGTON - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastat će se s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom, koji ima vodeću ulogu u politici Obamine administracije prema regiji jugoistočne Europe, te s državnom tajnicom Hillary Clinton. U američko-hrvatskim razgovorima bit će riječi o završnici procesa hrvatskog pristupanja Europskoj uniji, stabilizaciji jugoistočnog susjedstva Hrvatske, multilateralnoj suradnji na sigurnosnom i drugim planovima te o gospodarskoj suradnji. Najavljeno je da će se na Josipovićevim sastancima s potpredsjednikom i državnom tajnicom SAD-a razgovarati o američko-hrvatskoj suradnji u Afganistanu, te o stanju na Mediteranu. Također će biti riječi o procesu ukidanja američkih viza za hrvatske građane, a očekuje se i razgovor o presudi hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Haagu, posebno na Josipovićevu sastanku s Diane Orentlicher, zamjenicom veleposlanika SAD za pitanja ratnih zločina.

VUKOVAR - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović posjetit će vukovarsku Opću bolnicu, gdje će svečano otvoriti prostoriju za magnetnu rezonancu (10,30 sati dolazak u bolnicu, 11 sati svečano otvorenje prostorije za magnetnu rezonancu, 11,45 sati svečani obilazak obnovljenog dijela bolnice te izjava za medije).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa održat će se konferencija "Jedinstvo uz pomoć znanja - zajedno do konkurentnije Hrvatske" (9 sati). U prvom dijelu konferencije predstavit će se rezultati rada fonda za "Jedinstvo uz pomoć znanja", a u drugom dijelu predstavnici znanstvene zajednice i gospodarstva raspravljat će o jačanju suradnje u nazočnosti ministra Radovana Fuchsa.

ZAGREB - Odbor za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora održat će 75. sjednicu, a na dnevnom je redu prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu imeđu RH i međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekt integracije u EU "Natura 2000". Na dnevnom je redu i prijedlog izmjena i dopuna Pomorskog zakonika te prijedlog godišnjega provedbenog plana statističkih aktivnosti RH u 2011. (16 sati, Dvorana Stjepana Radića).

ZAGREB - Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora o finaciranju autonomnih ženskih skloništa na kojoj će predstavnice autonomnih ženskih

skloništa predstaviti vlastiti nacrt zakona o financiranju ženskih skloništa i savjetovališta (11 sati, Dvorana Mažuranića).

ZAGREB - Svečana dodjela novinarskih nagrada HND-a na Svjetski dan slobode medija u velikoj dvorani Novinarskog doma (12 sati, Perkovčeva 2). Nakon toga na Svjetski dan slobode medija, 3. svibnja, u 18 sati u Zagrebu, na raskrižju Gajeve i Bogovićeve ulice HND i SNH organiziraju skup na kojem će upozoriti na glavne probleme novinarstva i položaj novinara danas u Hrvatskoj. Skup je oko 17,30 sati na platou Novinarskog doma u Perkovčevoj 2.

ZAGREB - Predstavnici Sindikata novinara Hrvatske i Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske na konferenciji za novinare govorit će o prekidu pregovora o prijedlogu kolektivnog ugovora za novinare i radnike u sektoru tiskarske i nakladničke djelatnosti Hrvatske (11 sati, Klub Novinarskog doma).

SPLIT - Susret 11. kola košarkaške Lige za prvaka Split - Cedevita (19.15 sati, dvorana Gripe).

ZADAR - Susret 11. kola košarkaške Lige za prvaka Zadar - Alkar (20 sati, dvorana Višnjik).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙