FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za petak, 15. travnja

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 15. travnja koje ćemo popratiti fotografijama:

DEN HAAG - Haaški sud objavit će u petak u 11 sati presudu u predmetu protiv trojice hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, optuženih za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio tijekom i nakon Oluje prisilno i trajno ukloniti srpsko stanovništvo s okupiranih područja u Hrvatskoj. Sud je najavio da će sudnica I biti rezervirana gotovo tri sata za izricanje presude. U sudskom vijeću koje je vodilo suđenje i koje će izreći presudu su nizozemski sudac Alphons Orie, Latvijac Uldis Kinis i Elisabeth Gwaunza iz Zimbabvea. Tužitelji su u završnim riječima u kolovozu prošle godine tražili da se trojicu generala proglasi krivima i generala Gotovinu osudi na 27, generala Markača na 23 i generala Čermaka na 17 godina, a branitelji su u završnim riječima pozvali sudsko vijeće da njihove branjenike oslobodi svake krivnje.

ZAGREB - Pokret "Stop progonu hrvatskih branitelja" organizira na Trgu bana Josipa Jelačića, uz izravan TV prijenos iz Haaga, javno gledanje izricanja presude generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku. Nazočnima će se obratiti predsjednik Pokreta te ratni ministar Ivan Vekić (u 9 sati počinje okupljanje na Trgu; u 10 sati počinje program). Odmah po izricanju haaških presuda Pokret "Stop progonu hrvatskih branitelja" održat će tiskovnu konferenciju na kojoj će čelni ljudi pokreta i ratni ministar Vekić iznijeti očitovanje prema presudi Haaškog suda (14 sati, u Caffe baru Pettit, prolaz neboder, Trg bana J. Jelačića).

ZAGREB - U nastavku 23. sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će glasovati o 30-ak točaka koje su dosad raspravili (9,30 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni, Tamara Šprihal

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙