FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poslovna izvješća nadjačala zabrinutost na europskim tržištima

Autor: mkuz
LONDON/FRANKFURT/PARIZ, 11. svibnja 2011. (Hina) - Na europskim je tržištma u srijedu optimizam potaknut ohrabrujućim poslovnim izvješćima prevagnuo nad strahovanjima da bi Grčka mogla zatražiti još jedan paket međunarodne pomoći.

Indeks Londonske burze Ftse neznatno je porastao, za 0,13 posto, na 6.026 bodova. Frankfurtski DAX bio je na dobitku 0,71 posto i iznosio je 7.554 boda, a pariški je CAC bio na dobitku 0,33 posto i iznosio je 4.066 bodova.

"Poslovna izvješća i dalje su jako dobra, često bolja no što se očekivalo", rekao je trgovac ETX Capital Markus Huber, dodajući da je tržište vrlo likvidno, kamatne stope niske, a dionice i dalje najatraktivniji oblik imovine.

Među glavnim su dobitnicima tako u srijedu bile tvrtke koje su objavile dobra poslovna izvješća, uključujući belgijsko-francusku financijsku grupu Dexiju, vrijednost čije je dionice porasla 3,8 posto, te dansku brodarsku i naftnu grupu AP Moller-Maersk, s rastom dionice od 4,4 posto.

Dobitnicima se pridružio i europski maloprodajni sektor, s vodećim Marks&Spencerom čija je dionica ojačala 1,9 posto nakon što mu je JPMorgan povisio investicijski rejting.

Microsoftova najava o kupnji Skypea za 8,5 milijardi dolara također je ohrabrila tržišta, potaknuvši očekivanja o novom valu spajanja i akvizicija.

"To ukazuje na bolji apetit za rizičnim ulaganjima", tumače UniCreditovi analitičari.

Na Tokijskoj burzi indeks Nikkei je porastao 0,46 posto na 9.864 boda.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙