FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Volksbank: predložena isplata 93,76 milijuna kuna dividende

Autor: mpuk
ZAGREB, 10. svibnja 2011. (Hina) - Uprava Volksbanke sazvala je za 9. lipnja Glavnu skupštinu dioničara, kojoj će predložiti isplatu dividende u ukupnom iznosu od 93,76 milijuna kuna, navodi se u pozivu za skupštinu objavljenom u Narodnim novinama.

Uprava predlaže dioničarima raspored dobiti ostvarene u 2010. godini, koja je nakon oporezivanja iznosila 34,28 milijuna kuna, kao i rezervi za opće bankovne rizike iz prijašnjih godina, koje se mogu isplatiti u visini od 68,44 milijuna kuna.

Iznos dividende za redovne dionice Volksbanke serije A, C, E, G, I, K i M, predlaže se u visini od 150 kuna po dionici, odnosno ukupno 71,03 milijuna kuna.

Dividenda za povlaštene dionice serije B, D, F, H, J, L i N, pak, predlaže se u visini od 160 kuna po dionici, odnosno ukupno 22,73 milijuna kuna. Preostala dobit i rezerve, 8,96 milijuna kuna, rasporedit će se u zadržanu dobit.

Na glavnoj skupštini dioničari će također odlučivati o opozivu članova Nadzornog odbora radi isteka mandata te izboru novih članova. Za nove članove predloženi su Christope Descos, Fausto Maritan, Gerhard Kriegler, Gerhard Woeber, David Krepelka, Joerg Poglits i Dragutin Bohuš.

(Hina) xmpv ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙