FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gubitak Munich Rea niži od očekivanog

Autor: mkuz
FRANKFURT, 9. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Njemački reosiguravatelj Munich Re zabilježio je niži neto gubitak u prvom tromjesečju zahvaljujući nižim poreznim troškovima nakon razornog potresa u Japanu i Novom Zelandu.

Najveći svjetski reosiguratelj tako je u prvom tromjesečju zabilježio neto gubitak od 947 milijuna eura. U istom razdoblju prošle godine ostvario je neto dobit od 485 milijuna eura.

Tvrtka je već upozorila tržište da očekuje "nedvosmisleno negativne" tromjesečne rezultate, nakon što je ubilježio 2,7 milijardi eura potraživanja na ime osiguranja od nepogoda, uključujući dva potresa, te poplavu i ciklon u Australiji.

"Bez obzira na ove razorne prirodne katastrofe, još uvijek možemo postići dobit u cijeloj godini", ustvrdio je financijski direktor Joerg Schneider u priopćenju u ponedjeljak, potvrdivši važeće prognoze.

Reosiguravatelj je već ranije odustao od ciljane godišnje neto dobiti od 2,4 milijardi eura, s obzirom na te katastrofe.

"Zahvaljujući našem širokom spektru aktivnosti, sa životnim reosiguranjem, primarnim osiguranjem i Munich Health, moći ćemo djelomice kompenzirati katastrofalne gubitke u reosiguranju imovine i smrtnih slučajeva", rekao je Schneider.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙