FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koordinacija župana područja Panonske Hrvatske

Autor: vsik
OSIJEK,9. svibnja 2011.(Hina) - Koordinacija župana Panonske Hrvatske, koja djeluje četiri godine, na današnjem je sastanku u Osijeku prihvatila, među ostalim, prijedlog sporazuma o osnivanju udruge Panonska Hrvatska, cilj koje je poticati razvoj statističke regije Panonske Hrvatske, koja obuhvaća osam županija te olakšati povlačenje novca iz pretpristupnih fondova.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako će preko te udruge lakše kontaktirati s tijelima Europske unije, državne uprave i drugim ustanovama u postupku oblikovanja i djelotvorne provedbe politike regionalnog razvoja Republike Hrvatske. Prijedlog sporazuma će razmotriti županijske skupštine i zatim će se potpisati osnivanje te udruge, dodao je. Ured u Bruxellesu, koji je prije pet godina otvorila Osječko-baranjska županija i grad Osijek, rabit će i udruga, a financirat će se ovisno o vremenu uporabe i broju zaposlenika, istaknuto je.

Predstavnici osam županija izvijestili su o izradi županijskih razvojnih strategija, koje su bitne za natjecanje za sredstva iz pretpristupnih fondova EU-a. Župan Šišljagić naglasio je kako je bitno što prije dobiti točne podatke o onome što je Hrvatska do sada postigla u pregovorima s EU-om, napose u poglavlju o poljoprivredi, kako bi se u referentnoj godini poljoprivredni proizvođači mogli što bolje pripremiti za europske standarde.

Bjelovarsko-bilogorski župan Mirko Čačija ocijenio je vrlo bitnim i dosadašnji rad koordinacije župana Panonske Hrvatske, dodavši kako ta županija već djeluje u spomenutu uredu u Bruxellesu. Mnogo toga je zajedničko osam županija i to u projektima možemo prijaviti za EU-ove fondove, kazao je.

Na sastanku su dogovorene i aktivnosti u definiranju izrade vizualnog identiteta Panonske Hrvatske, u kojoj su osim Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙