FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: potpora generalima

Autor: vreb
POŽEGA, 16. travnja 2011. (Hina) - Više od 800 branitelja, predstavnika braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, čelništva grada Požege i Požeško-slavonske županije, saborski zastupnici te građani Požege, okupili su se danas u središtu grada na mirnom prosvjedu u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije kako bi iskazali nezadovoljstvo presudom Haaškog suda te dali potporu generalima.

U ime Koordinacije nazočnima se obratio voditelj koordinacije Krešimir Pavelić, ustvrdivši kako je Hrvatska ovom presudom ponižena i duboko razočarana.

"Hrvatsku se jučer osudilo i optužilo njezino tadašnje vodstvo na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, koji je prema navodima tužiteljstva uspostavio zločinački pothvat s ciljem istrebljenja Srba" a što se operacionaliziralo u akciji Oluja", kazao je Pavelić

Smatra da su takve tvrdnje vrlo opasne i za sve hrvatske branitelje, ali i sve dobronamjerne ljude u Hrvatskoj.

Neprihvatljiva je prvostupanjska presuda Haaškog tribunala u kojoj se navode neprihvatljive teze ali i kojom se nameće kolektivna odgovornost što može imati u konačnici nesagledive posljedice za RH, kaže Pavelić, dodajući da se tim tezama iskrivljuju povijesne činjenice iz Domovinskog rata a to su da je Hrvatska vodila pravedan, obrambeni i oslobodilački rat i da je hrvatska država bila izložena jednoj brutalnoj i agresivnoj politici i jednom brutalnom nametnutom ratu.

"Glede ovakve sramotne presude mi hrvatski branitelji, ali i cjelokupna hrvatska javnost očekujemo od službene politike da beskompromisno stane u obranu istine o Domovinskome ratu kao i u obranu istine o njenom prvom predsjedniku i zapovjedniku ali i u obranu svih ostalih visokopozicioniranih dužnosnika u vrijeme Domovinskog rata", rekao je Pavelić istaknuvši da branitelji Požeško-slavonske županije daju potporu generalima Gotovini i Markaču.

Pozivajući sve na mir, dostojanstvo i jedinstvo, Pavelić je u ime koordinacije pozvao i sve dužnosnike da upotrijebe sva legalna i legitimna sredstva da se u drugostupanjskom postupku poništi ova sramotna presuda.

Nakon okupljanja u pješačkoj zoni prosvjednici su se mirno uputili do Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i spomenika dr. Franji Tuđmanu gdje su zapalili svijeće te se pomolili ispred požeške katedrale svete Terezije Avilske.

(Hina) xvreb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙