FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodik najavio mogućnost odgode referenduma

Autor: ssai
BEOGRAD, 9. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je kako neće odustati od najavljenog referenduma o sudu i državnom odvjetništvu BiH što ga namjeravaju provesti vlasti RS, ali da bi bila moguća njegova odgoda, prenijeli su u ponedjeljak mediji u Beogradu.

Dodik je, gostujući na srbijanskoj televiziji B92, izjavio kako bi do odgode održavanja referenduma za 90 dana, odnosno da bi on mogao biti održan na jesen ukoliko bi u Bosni bili otvoreni novi sudski postupci za ratne zločine počinjene nad Srbima.

Govoreći o mogućnosti da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko ukine odluku referendumu, Dodik je naveo kako ta odluku onda ne bi bila objavljena u službenom glasniku RS te bi tako bila nevažeća.

Dodao je kako bi se o tome također razgovaralo u parlamentu RS te da ondje postoji većina koja bi odbila zahtjev za ukidanjem referenduma.

Dodik je izrazio uvjerenost da vijeće sigurnosti UN neće usvojiti polugodišnji izvještaj Inzka, u kojemu tvrdi kako RS najavljenim referendumom krši Daytonski sporazum.

(Hina) xdas yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙