FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toshiba očekuje snažan rast godišnje dobiti

Autor: gvla
TOKIO, 9. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Najveći japanski proizvođač čipova Toshiba priopćio je da u tekućoj financijskoj godini očekuje 25-postotni rast godišnje operativne dobiti ali je upozorio da bi tu prognozu mogle dovesti u pitanje moguće redukcije struje.

U godini dana do ožujka 2012. prvi japanski proizvođač električnih žarulja očekuje operativnu dobit u visini 300 milijardi jena (3,7 milijardi dolara), što je uglavnom u skladu s očekivanjima analitičara.

Tromjesečna operativna dobit u razdoblju od siječnja do ožujka iznosila je 98 milijardi jena, također u skladu s očekivanjima analitičara.

Toshiba se potrudila osigurati ključnu opskrbu nakon potresa i tsunamija koji su 11. ožujka potresli Japan, te očekuje normalizaciju proizvodnje do druge polovice tekuće financijske godine kako bi ponovno pridobila klijente koji su počeli razmišljati o smanjenju ovisnosti o Toshibi kada su u pitanju isporuke čipova.

Poziv premijera Naoto Kana da se zatvori nuklearna elektrana u Hamaoki kojom upravlja Chubu Electric mogao bi uzrokovati prekid proizvodnje u Toshibinom ključnom pogonu u središnjem Japanu.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙