FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dijabetičari trebaju vježbati uz stručni nadzor

Autor: kgab
CHICAGO, 4. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Dijabetičari imaju najviše koristi od vježbanja ako to čine više od 150 minuta tjedno prema programu prilagođenom njihovim potrebama i uz stručni nadzor, pokazala je studija objavljena u stručnom časopisu Journal of American Medical Association.

To otkriće ukazuje da je možda došlo vrijeme da političari razmotre mogućnost da se pacijentima refundiraju troškovi za članstvo u fitnes centru i vježbanje s osobnim trenerom kao način za kontrolu dijabetesa.

Procjenjuje se da će na liječenje dijabetesa i predijabetesa do kraja ovoga desetljeća otpasti 10 posto ukupnih troškova zdravstvene skrbi te da će godišnje iznositi gotovo 500 milijardi američkih dolara, priopćilo je zdravstveno osiguranje UnitedHealth Group Inc.

U listopadu 2010. godine američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti predvidio je da bi do trećine odraslih Amerikanaca moglo razviti dijabetes do 2050. ako nastave dobivati na težini i izbjegavati vježbanje.

Analiza troškova je pokazala da vježbanje prema određenom programu u fitnes centrima koristi starijim ljudima te onima koji boluju od dijabetesa i da smanjuje troškove zdravstvene skrbi, rekao je dr. Marco Pahor sa Sveučilišta na Floridi.

U studiji su analizirani podaci 47 kliničkih istraživanja i više od 8.000 pacijenata kako bi se našao najbolji način na koji dijabetičari mogu kontrolirati šećer u krvi.

Otkriveno je da su dijabetičari koji su sudjelovali u programu vježbi uz nadzor više od 150 minuta tjedno imali nižu razinu šećera u krvi.

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙