FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: skup o budućnosti religije

Autor: hspa
DUBROVNIK, 3. svibnja 2011. (Hina) - U Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku počeo je 35. međunarodni znanstveni skup "Budućnost religije".

Riječ je o skupu koji se već 35 godina održava pod vodstvom njegova utemeljitelja Rudolfa J. Sieberta, profesora na "Western Michigan University" u SAD-u, a okuplja znanstvenike i teoretičare religije iz svih krajeva svijeta koji promišljaju i raspravljaju o različitim temama i aspektima vezanim uz budućnost religije.

Ovogodišnji skup, koji se održava do 7. svibnja, okupio je sudionike iz Njemačke, Kanade, SAD-a, Ukrajine i Hrvatske, a na njemu će, među ostalim, profesor Siebert predstaviti svoju najnoviju knjigu "Kritičku teoriju religije" u tri sveska. Također će raspravljati o odnosu znanosti i religije, povijesti i političkih vrijednosti, o globalizaciji te postkomunizmu i Pravoslavnoj crkvi u Ukrajini.

U proteklih 35 godina na tom su skupu sudjelovali neki od najznamenitijih svjetskih znanstvenika, teoretičara i teologa, poput Jurgena Habermasa, Hansa Kunga i Johannesa Baptista Metza, pripadnici različitih religija te agnostici i ateisti.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙