FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu počeo 9. festival znanosti

Autor: pgas
SPLIT, 11. travnja 2011. (Hina) - Deveti festival znanosti počeo je danas u Splitu, a glavna mu je tema "svjetlost", koja je odabrana u povodu 300. obljetnice rođenja hrvatskoga znanstvenika Ruđera Boškovića.

U sklopu festivala, kako je službeno najavljeno, na Rivi i na drugim mjestima u Splitu organizirat će se pokazne znanstvene vježbe, filmske projekcije, predavanja, javne tribine i izložbe radi popularizacije znanosti, posebice među mladima.

Također će se u sklopu festivala održati natjecanje u izlaganju znanstvenih tema "Laboratorij slave" koje, kako je objašnjeno, mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta omogućuje razvijanje komunikacije i popularizaciju znanosti. U tom natjecanju kandidati će imati tri minute za izlaganje o znanstvenoj temi koju osobno izaberu.

Radi poticanja interesa za znanost, programi u sklopu tog festivala istodobno će se održati u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Malom Lošinju, Omišu, Rabu i Sinju.

Predsjednica Organizacijskog odbora 9. festivala znanosti u Splitu dr. Željka Fuchs rekla je kako na ovogodišnjem festivalu, koji će se održavati do 16. travnja, očekuje znatno više posjetitelja nego prošle godine, kada ih je bilo 30.000.

Pokrovitelji 9. festivala znanosti su Split i Splitsko-dalmatinska županija, a održava se zajedno s 1. regionalnim festivalom znanosti koji je jučer počeo u Sinju pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

(Hina) xpgas ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙