FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: studenti iz Zagreba pobjednici Imagine Cupa

Autor: pgas
SPLIT, 3. svibnja 2011. (Hina) - Tim „Apptenders“ sastavljen od studenata zagrebačkih Fakulteta elektrotehnike i računartsva i Medicinskog fakulteta te Tehničkog veleleučilišta pobjednik je ovogodišnjeg hrvatskog Imagine Cupa čija je završnica, u kojoj se natjecalo sedam najboljih studentskih radova, održana danas u Splitu.

Hrvatski pobjednici Imagine Cupa će se natjecati na svjetskom finalu od 8. do 13. srpnja ove godine u New Yorku, priopćeno je večeras po završetku natjecanja u Microsoftovom inovacijskom centru u Splitu.

Pobjednici su osmislili projekt KiDnect – rješenje koje pomaže djeci oboljeloj od cerebralne paralize, korištenjem uređaja Kinect i pratećeg softvera kao alatom za fizikalnu terapiju, obrazloženo je u priopćenju.

Imagine Cup je natjecanje na kojem studenti mogu svladati rad u timu, pokazati znanje, sposobnosti prilagodbe i brzo svladavanje novih tehnologija i znanja.

"Imagine Cup je prilika studentima da pokažu svoje znanje, kreativnost i vještine radom na realnim projektima. Želja nam je dati studentima mogućnost da uključivanjem u Imagine Cup ostvare svoje ideje i iskoriste potencijal prenošenja tih ideja u stvarnost", rekao je Marko Sever, voditelj akademskih programa u Microsoftu Hrvatska.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙