FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. travnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Mirko Barišić dobio je novi mandat na dužnosti predsjednika Dinama, koji od danas ima novi naziv - Građanski nogometni klub Dinamo, odlučeno je na Skupštini zagrebačkoga kluba, koja je protekla u ozračju prosvjeda navijača ispred stadiona Maksimir. Skupštinari su Nogometnom klubu Dinamu, koji je utemeljen 9. lipnja 1945. godine, promijenili prefiks u Građanski nogometni klub Dinamo, jer u statutu postoji odredba da je Dinamo sljedbenik staroga zagrebačkoga kluba Građanskog, koji je osnovan 1911. Na skupštini je odlučeno da će se svečana proslava obilježavanja 100 godina kluba održati 26. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu. Predsjednik Mirko Barišić dobio je, izmjenama Statuta, petogodišnji mandat a ne kao dosad četverogodišnji, dok je izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić preimenovan u izvršnog predsjednika. Barišić je predsjednik Dinama već 11 godina, a s novim mandatom postat najdugovječniji predsjednik u povijesti "modrih". Također, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković više neće biti član Dinamove skupštine zbog usklađivanja statuta kluba s Zakonom o sportu. To su i najvažnije promjene i dopune Statuta kluba s današnje Skupštine na kojoj je priopćeno kako je Dinamo prošlu godinu završio s prihodom od više od 29 milijuna kuna. Tim promjenama nisu zadovoljni pripadnici navijačke skupine BBB-a koji su transparentima i skandiranjem ispred stadiona tražili puno radikalnije promjene u Dinamu. Pripadnici Udruge navijača Dinama i građanske inicijative Zajedno za Dinamo još od nedjelje su ispred stadiona Maksimir započeli prosvjed zbog neslaganja s klupskom politikom i vodstvom Dinama. Tijekom protekla tri dana navijači su kampirali i čak spavali ispred stadiona. Oni su tražili da Zdravko Mamić ode iz kluba i da udruga građana NK Dinamo počne funkcionirati u skladu sa zakonom. Tražili su i da članovi kluba imaju pravo sudjelovanja u biranju tijela kluba kao što je slučaj u brojnim europskim klubovima i kao što nalaže Zakon o udrugama, te da Skupština i tijela kluba pokrenu javnu raspravu oko novog Statuta kluba među svim članovima udruge građana NK Dinamo.

MONTE CARLO/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u 3. kolo velikoga zemljanoga turnira u Monte Carlu svladavši 17. igrača svijeta Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu s 7:6 (2), 6:4. Bio je to peti dvoboj Ljubičića i Tsonge, te treća pobjeda hrvatskog tenisača koji je Francuza svladao i u njihovu do danas jedinome dvoboju na zemlji u Rimu. Dvoboj je trajao dva sata i devet minuta, Ljubičić je od 6 break-lopti iskoristio tri, dok je Tsonga od pet prilika za obrat realizirao dvije. U Monte Carlu je Ljubičić dvaput igrao četvrtfinale 2006. i 2009. U 3. kolu Ljubičić ide na Čeha Tomaša Berdycha, s kojim ima omjer 2:2, ali nikad dosad nisu igrali na zemlji.

MUNCHEN

Vodeće zvijezde Bayerna Francuz Franck Ribery i Nizozemac Arjen Robben ostat će u klubu i u slučaju da njemački nogometni velikan ne izbori plasman u Ligu prvaka, izjavio je za Bild predsjednik munchenskog kluba Karl-Heinz Rummenigge."Garantiram našim navijačima da će Ribery i Robben ostati u klubu. Nećemo prodavati svoje najbolje igrače, već ćemo ovoga ljeta osnažiti momčad," kazao je Rummenigge dodavši kako će listu pojačanja sastaviti nakon razgovora s Juppom Heynckesom koji će od iduće sezone voditi klub. Do konca ove sezone Bayern će voditi Nizozemac Andries Jonker nakon što je njegov sunarodnjak Louis van Gaal dobio otkaz, dok će Heynckes odraditi do kraja ugovor s Bayer Leverkusenom.Pet kola prije kraja prvenstva Bayern se nalazi na četvrtom mjestu sa 52 boda. Treći je Hannover sa 53 boda, Bayer na drugom mjestu ima 61, a u vodstvu je Borussia iz Dortmunda sa 66 bodova. Prva dva mjesta na ljestvici vode u Ligu prvaka, dok će trećeplasirani igrati u kvalifikacijama.

LONDON

Europska nogometna federacija (UEFA) poslat će na uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka Tottenham - Real Madrid posebnu disciplinsku komisiju nakon što je napadač "Kraljevskog kluba" Emmanuel Adebayor optužio navijače engleskog kluba za rasizam.Posebnu komisiju predvodit će dopredsjednik Uefine Disciplinske komisije Jacques Antenen, inače policijski inspektor u švicarskom kantonu Vaud.Adebayor se nakon utakmice na Santiago Bernabeu žalio da su ga navijači Tottenhama vrijeđali na rasnoj osnovi, no Uefa nije otvorila slučaj jer nitko od nadležnih - delegat utakmice, osiguranje ili policija, nisu prijavili incident. Međutim, Adebayorove optužbe je ozbiljno shvatila i u London je poslala posebno izaslanstvo koje će pratiti ponašanje navijača Spursa.

Real je u prvom susretu četvrtfinala pobijedio Tottenham 4:0, a Adebayor je zabio dva gola.

MILANO

Talijanski premijer i vlasnik AC Milana Silvio Berlusconi najavio je da će pokušati iz Real Madrida dovesti najskupljeg nogometaša u povijesti Cristiana Ronalda ako "rossoneri" osvoje naslov prvaka Italije. "Ako osvojimo 'scudetto', a na dobrom smo putu, onda ćemo u ljetnom prijelaznom roku dovesti dvojicu velikih imena, a jedan od njih mogao bi biti Cristiano Ronaldo. Njegov dolazak bio bi ispunjenje sna za svakog navijača Milana, a snovi ponekad postaju stvarnost", izjavio je Berlusconi.

Cristiano Ronaldo niti jednom izjavom nije iskazao namjeru da napusti Real, i talijanska politička oporba smatra kako ovime Berlusconi pokušava skrenuti pozornost sa brojnih afera sa kojima je suočen u domovini.

RIO DE JANEIRO

Nogometna zvijezda Ronaldinho postao je počasni član Brazilske akademije pisaca, a na ceremoniji u Rio de Janeiru uručena mu je diploma i počasni naziv - doktor Ronaldinho. Ronaldinho se nakon europske karijere vratio kući u Brazil i igra za Flamengo, što nije nevažno, jer je osnivač Akademije poznati brazilski pisac José Lins do Rego, inače strastveni navijač Flamenga. "Nisam mogao ni zamisliti da ću u životu postati član neke akademije. Pustite me da uživam u ovom trenutku, ali me nipošto nemojte zvati - akademikom", kazao je Ronaldinho.

MONTE CARLO

Rezultati teniskog ATP turnira u Monte Carlu:

1. kolo -

Albert Montanés (ŠPA) - Xavier Malisse (BEL) 6-4, 6-2

Pere Riba (ŠPA) - Potito Starace (ITA) 4-6, 6-3, 6-3

Gilles Simon (FRA/16) - Thomaz Bellucci (BRA) 6-3, 6-2

Feliciano Lopez (Špa) - Janko Tipsarević (SRB) 4-6, 6-3, 7-6 (4)

Maximo Gonzalez (ARG) - Victor Hanescu (Rum) 3-6, 7-5, 6-1

Guillermo García-López (Špa) - Vincent Millot (FRA) 6-2, 6-4

Fabio Fognini (ITA) - Kevin Anderson (JAR) 3-6, 6-2, 6-2

2. kolo -

Ivan Ljubičić (Hrv) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA/12) 7-6 (2), 6-4

Roger Federer (Švi/2) - Philipp Kohlschreiber (Nje) 6-2, 6-1

Milos Raonic (KAN) - Ernests Gulbis (LAT) 6-4, 7-5

Tomas Berdych (ČEŠ/5) - Olivier Rochus (BEL) 6-2, 6-3

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙