FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Pfizera skočila 10 posto

Autor: mpuk
NEW YORK, 3. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Američka farmaceutska kompanija Pfizer izvijestila je u utorak da joj je neto dobit u prvom tromjesečju porasla 10 posto zahvaljujući nižim troškovima proizvodnje i istraživanja, te manjim troškovima poreza.

Najveći proizvođač lijekova u svijetu po prihodima objavio je da mu je neto dobit u prva tri mjeseca ove godine iznosila 2,22 milijarde dolara ili 28 centi po dionici. Usporedbe radi, u prvom prošlogodišnjem tromjesečju iznosila je 2,03 milijarde dolara ili 25 centi po dionici.

Ako se isključe jednokratne stavke, dobit je iznosila 4,81 milijardu dolara ili 60 centi po dionici, što je tek jedan posto manje nego godinu prije.

Proizvođač lijeka za kolesterol Lipitor i lijeka za impotenciju Viagra objavio je također da su mu prihodi iznosili 16,5 milijarde dolara, što je oko pola posto manje u odnosu na prethodnu godinu. Pritom je udio prihoda od prodaje Lipitora iznosio 2,39 milijardi dolara, u odnosu na 2,76 milijardi u prvom tromjesečju 2010.

Prihodi u međunarodnom poslovanju porasli su dva posto usprkos 25-postotnom padu prodaje Lipitora dok su na domaćem američkom tržištu umanjeni za 3,0 posto.

Podaci ne uključuju 2,4 milijarde dolara prihoda od prodaje odjela za proizvodnju kapsula Capsugel investicijskom fondu KKR.

Tvrtka je potvrdila siječanjsku prognozu o ovogodišnjoj dobiti po dionici u rasponu od 2,16 do 2,26 dolara, koja ne uključuje jednokratne stavke u visini nešto više od jednog dolara po dionici. Prognoza o prihodima snižena je pak s oko 67 milijardi na oko 66,2 milijarde dolara.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙