FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljene upute za akreditaciju za Papin pohod Hrvatskoj

Autor: agrb
ZAGREB, 3. svibnja 2011. (Hina) - U povodu skorašnjeg pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, u okviru kojega će 4. i 5. lipnja posjetiti Zagreb, Hrvatska biskupska konferencija objavila je danas upute za akreditiranje novinara i snimatelja za medijsko praćenje toga događaja.

Sve informacije vezane uz Apostolski pohod Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj dostupne su na stranici www.papa.hr, a obrazac za akreditaciju, koji se nalazi na stranici http://obitelj.mup.hr/, potrebno je ispuniti najkasnije do 20. svibnja.

Press centar s internet vezom, faxom, telefonima i video vezom bit će uređen u hotelu "Westin", a iz press centra će se osigurati transfer do pojedinih lokacija na kojima će, sukladno raspoloživom broju mjesta, biti organizirano medijsko praćenje.

Vize, za državljane zemalja kojima je potrebna viza za ulazak u Hrvatskoj, potrebno je zatražiti na vrijeme u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u pojedinoj državi. Troškove izdavanja vize snosi podnositelj zahtjeva. Popis Veleposlanstava RH i pregled viznog sustava nalazi se na stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija www.mvpei.hr.

Pri ispunjavanju akreditacijskog obrasca za osobu, predstavnici medija pod uvodnom rubrikom "Ovlaštena ustanova" trebaju odabrati "Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH", pod "Svrha akreditacije" treba navesti "Press", a pod svojstvo akreditirane osobe novinar, fotoreporter ili snimatelj, te upisati e-mail adresu.

Pri ispunjavanju akreditacijskog obrasca za vozilo pod rubrikom ovlaštene ustanove također se odabire Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Predstavnici medija mogu akreditirati samo reportažna vozila, te u rubriku "Namjena vozila" upisati "reportažno vozilo", kontakt telefon i e-mail adresu.

Kontakti za medije su Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije (01/4609-999, e-mail: zvonimir.ancic@hkr.hr) i Ured glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (01/4597-704, e-mail: glasnogovornik@mvpei.hr).

(Hina) pp/xagrb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙