FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srakić: U odlučnim trenucima naše povijesti Papa želi biti uz nas

Autor: sela
ĐAKOVO, 24. travnja 2011. (Hina) - Nadbiskup đakovačko-osječki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić predvodeći jutrošnju misu s blagoslovom jela u đakovačkoj katedrali kazao je da je skorašnji posjet Pape poruka vjernicima u Hrvatskoj da Sveti Otac, kako je rekao, "želi biti uz nas i s nama u odlučnim trenucima naše povijesti".

Srakić je naglasio da papa Benedikt XVI. za 50-ak dana dolazi u Hrvatsku, iako je u visokoj starosti i usprkos već planiranim putovanjima u druga mjesta.

"On je bez oklijevanja prihvatio pozive iz Hrvatske. Njegov dolazak u Hrvatsku je poruka i općoj Crkvi, ali i nama. On želi biti uz nas i s nama u odlučnim trenucima naše povijesti", kazao je Srakić.

"Nakon svega što smo proživjeli proteklih dana u našem nacionalnom životu potreban nam je netko tko će nas ohrabriti i posvjedočiti da ima i onih koji su uz nas. To je Papa koji dobro pozna prilike u našoj Crkvi i u našoj Domovini, o čemu sam se osobno osvjedočio", poručio je nadbiskup Srakić.

U propovijedi nadbiskup đakovačko-osječki kazao je da se iz Kristova uskrsnuća može izvući temeljni motiv vjere i nade te da izabrati Krista znači raditi za život.

"Mržnja, ratovi, nasilje, diskriminacija, egoizam nije prava stvarnost. Toga postajemo svjesni kada činimo u duhu uskrsnuća, u duhu Božje istine", kazao je.

"Svaki puta kad pobijedimo zlo, kad ljubav nađe svoj pravi izraz, događa se Pasha koja pobjeđuje, to je Krist koji uranja u naše svagdašnje zlo da ga otkupi i tako postane događaj spasenja. Zato Pashu treba živjeti svaki dani neprestano je svjedočiti, mora postati životni izbor sve dok se slava uskrsnuća potpuno ne pojavi", naglasio je Srakić, čestitajući Uskrs i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

(Hina) xsela yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙