FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mons. Srakić pozvao na susret s Papom (kraća)

Autor: agrb
ZAGREB, 20. travnja 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić pozvao je danas u ime svih biskupa vjernike da dođu na susret s papom Benediktom XVI. koji će se održati 4. i 5. lipnja u Zagrebu kako bi taj događaj ostavio traga u našoj crkvi i narodu.

"Papa je već imao niz dogovorenih pohoda za ovu godinu pa smo se bojali kako će u svoj raspored uključiti još jedan pohod, no kada je čuo za poziv hrvatskih biskupa i državne vlasti, bez oklijevanja ga je prihvatio", rekao je mons. Srakić na današnjoj konferenciji za novinare.

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, predsjednik Državnog odbora za pripremu i praćenje posjeta Sv. Oca Hrvatskoj, rekao je kako je taj posjet važan za sve vjernike i hrvatske građane te da je potvrda odličnih odnosa Hrvatske i Svete Stolice otkako je Vatikan priznao Hrvatsku. Istaknuo je kako je važan trenutak u kojemu Papa dolazi u Hrvatsku pred kraj pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju te da je jasna poruka Sv. Stolice da želi da Hrvatska što prije postane njezina članica.

Na konferenciji za novinare predstavljen je detaljan program Papina pohoda Hrvatskoj, koji počinje 4. lipnja ujutro. Taj će se dan susresti s mnogim osobama iz hrvatskoga političkog i javnog života, a bit će i na molitvenom bdijenju s mladima na Trgu bana Jelačića.

Dan poslije Papa će predvoditi svečanu euharistiju na Hipodromu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji, a navečer putuje u Rim.

(Hina) xagrb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙