FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar- uhićen pljačkaški dvojac koji je ukrao oko 700.000 kuna

Autor: turk
BJELOVAR, 1. svibnja 2011. (Hina) - Policijski službenici kriminalističke policije policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske i zagrebačke dovršili su u petak istragu kojim su utvrdili osnovanu sumnje da su 31-godišnjak iz Bjelovara i 34-godišnjak s područja općine Veliki Grđevac počinili tri kaznena djela razbojništva; pljačku dviju poslovnica banaka i benzinske crpke, opljačkavši ukupno oko 700 tisuća kuna.

Kako se danas doznaje od načelnika PU bjelovarsko-bilogorske Jakoba Bukvića, riječ je poslovnici Erste banke u Hercegovcu pokraj Grarešnice koja je opljačkana lani u prosincu, kad su maskirani i uz prijetnju pištoljima iz sefa ukrali 226.600 kuna. 15. travnja iz poslovnice Erste banke u vrbovečkoj Dubravi opljačkali su 442.000 kuna.

Osim toga, između te dvije pljačke, 31.ožujka opljačkali su i benzinsku postaju u Bjelovaru kada su uz prijetnju oružjem i maskirani s kapama s prorezima na očima, iz blagajne ukrali 3.830 kuna.

Policija je nakon zadnje pljačke poslovnice banke u vrbovečkoj Dubravi pretražila stan i druge prostorije te je kod osumnjičenog 31-godišnjaka pronašla dio opljačkanoga novca - 129.600 kuna. Novac je bio u kartonskoj i metalnoj kutiji zakopanoj u podrumu kuće, s naslaganim drvima za ogrjev. Tijekom pretrage pronađen je i oduzet veći broj odjevnih i drugih predmeta za koje se sumnja da ih je koristio u počinjenju navedenih kaznenih djela.

Osumnjičeni su, uz posebno izvješće bili dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru koji je 31-godišnjaka pustio na slobodu a 34-godišnjaku je odredio 48 satno zadržavanje.

(Hina) xturk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙