FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Križevcima svečano otvorena srednja škola „Ivan Seljanec“

Autor: nmau
KRIŽEVCI, 16. travnja 2011. (Hina) - U Križevcima je danas prigodnom svečanošću otvorena srednja škola „Ivan Seljanec“, koju će u jednoj smjeni pohađati oko 500 učenika strukovnih zanimanja.

To je najveća investicija u posljednja tri desetljeća u križevačko školstvo, a vrijednost ulaganja je 42,5 milijuna kuna. Izgradnja je financirana sredstvima Svjetske banke, državnog, županijskog i gradskog proračuna i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Škola je ukupne površine 4500 četvornih metara i izgrađena je u prostoru nekadašnje križevačke vojarne. Potpuno je obnovljen, također, nekadašnji restoran u vojarni, površine 1500 četvornih metara, za obuku učenika ugostiteljske struke.

Otvaranju su, među ostalim, nazočili potpredsjednik Hrvatskog Sabora Josip Friščić i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs.

Obojica su izgradnju tog kapitalnog objekta istaknuli kao primjer odlične suradnje mjesne uprave i samouprave i Vlade Republike Hrvatske, a Fuchs je pritom spomenuo da se upravo posredstvom mjerodavnog ministarstva najviše koriste sredstva Svjetske banke.

Potpredsjednik Sabora Friščić naglasio je iznimnu važnost stavljanja u društveno korisnu namjenu nekadašnjih vojarni, kao što je slučaj u Križevcima, koji se od subote mogu pohvaliti najsuvremenijom obrazovnom ustanovom za strukovna zanimanja.

Na današnjoj svečanosti govorili su još ravnatelj Srednje škole „Ivan Seljanec“ Brunoslav Sabolek, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, župan koprivničko-križevački Darko Koren i predsjednik Uprave građevinske tvrtke Radnik iz Križevaca Mirko Habijanec.

(Hina) xnmau yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙