FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: "Sjajno mjesto za nesreću"

Autor: nles
RIJEKA, 28. travnja 2011. (Hina) - Tragikomična epizoda jednog gubitnika "Sjajno mjesto za nesreću" prema romanu Damira Karakaša, u režiji Dalibora Matanića praizvedena je večeras u HNK Ivana pl. Zajca u sklopu Kamovfesta.

Dramaturginja je Nina Mitrović, scenografiju, svjetlo i video projekcije osmislio je i oblikovao Deni Šesnić, kostime je osmislila Ana Savić Gecan, a skladatelji su Jure Ferina i Pavao Miholjević.

Glavnu ulogu Pisca iz Hrvatske, koji je u Pariz došao sa željom da postane planetarno slavan, ali u tome ne uspjeva i propada, tumači Frano Mašković, stalni član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.

Osim njega u predstavi glume Denis Brižić, Damir Orlić, Alex Đaković, Anastazija Balaž Lečić, Andreja Blagojević, Tanja Smoje, Jelena Lopatić, Davor Jureško, Adnan Palangić, Biljana Torić, Olivera Baljak, Jasmin Mekić, Sabina Salamon, Žarko Radić, Nenad Vukelić, Dražen Mikulić i Predrag Sikimić.

Analizirajući ulogu Pisca dramaturginja Nina Mitrović je u najavi predstave napisala:"On je u utrci, ali kako sam kaže, nema šanse da stigne do cilja, još će dobro i proći ako ga u toj mračnoj šumi ne rastrgaju razjarene zvijeri."

Tijekom Kamovfesta, od 31. ožujka do 2. svibnja, na pozornici riječkog kazališta predstavljaju se domaći autori.

(Hina) xhsup yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙