FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno kazalište Braunschweig gostuje u ZKM-u

Autor: agrb
ZAGREB, 26. travnja 2011. (Hina) - Predstava "Životni nazori dvojice pasa" Menga Jinghuija, u izvedbi Državnog kazališta Braunschweig i režiji Marca Beckera, gostuje u srijedu, 27. travnja u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), a to je i njezina europska premijera, izvijestio je danas ZKM.

U kultnom komadu "Životni nazori dvoje pasa" (u originalu "Two Dogs") dva sezonska radnika Wang Chai i Lai Fu kreću iz Mandžurije u Peking u potrazi za poslom i boljim životom.

Kazališni režiser i pisac Meng Jinghui tu temu ne obrađuje u formi socijalne drame, već pušta likove da se na pozornici izraze jednom vrstom mješavine između anarhistične točke s klaunovima, suvremene drame i rocka, stoji u obavijesti ZKM-a.

U predstavi, koja se opisuje kao "neočekivani spoj slapsticka, egzistencijalne zbilje i show programa", glume Tobias Beyer, David Kosel, Jens Hasselmann i Peter M. Glantz.

Autor scene i kostima je Peter Engel, glazbe Jens Hasselmann i Peter M. Glantz, a dramaturginja je Charlotte Orti Von Havranek.

Državno kazalište Braunschweig jedno je od tri najveća kazališta sjeverno-njemačke savezne države Donja Saska. Osnovano je 1690., a s 30 premijera i 10 simfonijskih koncerata godišnje ono objedinjuje i reflektira sve dijelove suvremenog kazališnog djelovanja. Jedan od prioriteta kazališta je rad s mladim režiserima i piscima, čija se djela u tom kazalištu redovito praizvode.

ZKM i Državno kazalište Braunschwieg povezuje međunarodni partnerski program koji većim dijelom financira Njemačka državna kulturna zaklada. U okviru te koprodukcije do 2012. će se raditi na četiri projekta i praizvedbe, a sve predstave će biti prikazane i u Zagrebu i u Braunschweigu.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙