FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko društvo skladatelja: "Maršal" odgođen bez konzultacija

Autor: vkrb
ZAGREB, 20. travnja 2011. (Hina) - Hrvatsko društvo skladatelja (HDS), kao koproducent opere Silvija Foretića „Maršal“, koja je trebala biti praizvedena u sklopu 26. muzičkog biennala 16. travnja u Splitu, današnjim priopćenjem, u povodu najave splitskog HNK da će se opera praizvesti tek 24. siječnja 2012., navodi da je uprava HNK odluku donijela bez konzultacije s odgovornim osobama u HDS-u, umjetničkim vodstvom Biennala i autorom opere Silviom Foretićem.

HDS je uložilo gotovo 300.000 kuna u taj projekt, i to iz sredstava za 26. muzički biennale, koji je održan od 7. do 17. travnja ove godine. Obvezni smo i prema našim članovima i prema ostalim ugovornim partnerima novac za biennale utrošiti namjenski, a ne njime financirati neke druge projekte u budućnosti.

Naglašavamo da je otkazivanjem planirane praizvedbe 16. travnja biennalu već nanesena materijalna i umjetnička šteta, no s obzirom na okolnosti pod kojima je otkazana, spremni smo to prihvatiti. Kako bismo našli prihvatljivo rješenje, ponudili smo upravi HNK da se „Maršal“ praizvede do kraja svibnja ove godine.

"Unutar tog roka spremni smo ju prihvatiti kao događaj u sklopu biennala, terminski odgođen zbog objektivnih okolnosti, i smatrat ćemo ugovorne uvjete o koprodukciji ispunjenima. Nakon praizvedbe HNK je, naravno, slobodan predstavu postavljati prema odlukama svoje uprave. Ako HNK ne pristane na taj kompromisni prijedlog, bit ćemo prisiljeni zatražiti povrat uložena novca i odštetu", navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙