FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt "Što bi dao da si na mom mjestu?"

Autor: ntod
SPLIT, 28. travnja 2011. (Hina) - Dalmatinska Mreža udruga osoba s invaliditetom predstavila je danas u Splitu projekt "Što bi dao da si na mom mjestu?" kojim se tijekom godine dana radionicama i javnim događanjima u deset hrvatskih gradova nastoji građanima približiti položaj osoba s invaliditetom različite dobi i tako smanjiti njihovo diskriminiranje.

Kako je priopćeno, taj projekt započet u prosincu prošle trajat će do 22. prosinca ove godine, a na radionicama i javnim događanjima provodit će se u Benkovcu, Biogradu, Dubrovniku, Hvaru, Kininu, Korčuli, Makarskoj, Metkoviću, Omišu, Pločama, Primoštenu, Sinju, Splitu, Šibeniku, Trilju, Trogiru i Zadru.

"Poštivanje temeljnih prava i sloboda čovjeka glavni su ciljevi projekta, a motivacijskim radionicama u deset gradova želimo potaknuti i same osobe s invaliditetom da aktivnije djeluju u svojim mjestima", istaknula je predsjednica Udruge za civilno društvo i kvalitetu življenja "Srma" Snježanka Jadrijević.

Predsjednik dalmatinske Mreže udruga osoba s invaliditetom Ante Raos kazao je kako se medijskom kampanjom javnih događanja u sklopu projekta želi potaknuti stanovnike tih gradova na promišljanje o pravima i mogućnostima osoba s invaliditetom te im posvijestiti da je određene prostore u njihovu gradu potrebno prilagoditi osobama s invaliditetom kako bi mogle ravnopravno sudjelovati u svim područjima života.

Dio projekta je i izrada i prezentacija stripa koji će prikazati četiri osobe s invaliditetom i njihove obitelji u raznim životnim okolnostima te različitim životnim razdobljima, kaže se u priopćenju.

Time se želi u drukčijem mediju i obliku prikazati život osoba s invaliditetom te prezentacijom stripa u osnovnim i srednjim školama mlade naraštaje poučiti o pravima i potrebama osoba s invaliditetom, kazao je akademski slikar Ivan Svaguša, koji je, uz Maju Karačić, autor stripa.

Projekt provodi Mreža udruga osoba s invaliditetom u partnerstvu s Udrugom za civilno društvo i kvalitetu življenja "Srma" iz Sinja, a financira ga Delegacija Europske unije u Hrvatskoj.

(Hina) xntod yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙