FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovori za spomen obilježja i projekte pomoći osobama s invaliditetom

Autor: agrb
ZAGREB, 7. travnja 2011. (Hina) - U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas su uručeni ugovori o sufinanciranju projekata za spomen obilježja žrtvama iz Domovinskog rata i ugovori o sufinanciranju projekata za rješavanje pristupačnosti objektima za osobe s invaliditetom.

Predstavnicima jedinice lokalne i područne samouprave, za Projekte rješavanja pristupačnosti objektima za osobe s invaliditetom, te predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, za Projekte izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen obilježja žrtvama stradalima u Domovinskom ratu ugovore je uručio Tomislav Ivić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Za spomen obilježja ugovore je dobilo trinaest udruga proizašlih iz Domovinskog rata, od Cresa i Krka preko Ogulina i Virovitice do Novske, ukupne vrijednosti 500 tisuća kuna.

Ministar Ivić je podsjetio da je u protekle tri godine, otkad se taj projekt provodi, Ministarstvo sufinanciralo 37 pojedinačnih projekata, u iznosu oko pet milijuna kuna.

Po njegovim riječima, iako ovogodišnji iznos nije velik, bitno je da se iskaže dobra volja, poštovanje i zahvalnost prema hrvatskim braniteljima koji su, istaknuo je, najzaslužniji za stvaranje i obranu neovisne Hrvatske.

Za projekte kojima će se osobama s invaliditetom omogućiti bolja pristupačnost objektima i sadržajima u svakodnevnom životu uručeno je 23 ugovora, u vrijednosti 1.5 milijuna kuna, a neki od dvadesetak gradova koji će dobiti sredstva su Bjelovar, Karlovac, Pula, Makarska, Pakrac, Buzet, Orahovica, Zlatar, Trogir, Pazin, Slatina.

Uz pomoć tih sredstava će se, među ostalim, izgraditi pristupne rampe, ugraditi dizala u sportskim ustanovama i školama, prilagoditi kupališta i signalizacija na pješačkim prijelazima, prenamijeniti sanitarni čvorovi.

Od 2004., od kada se taj projekt sufinanciranja provodi, izvršene su 82 prilagodbe u 53 jedinice lokalne i područne samouprave, u vrijednosti skoro deset milijuna kuna, rekao je Ivić.

Naglasivši kako je važno ostvarivati programe koji mogu riješiti probleme osoba s invaliditetom kojih ponekad nismo niti svjesni, Ivić je ustvrdio kako u odlukama o tome kojim će se gradovima dodijeliti sredstva nije bilo politike, već isključivo želja da se pomogne onima kojima je potrebno.

Zahvaljujući na ugovorima, predstavnici gradova i udruga istaknuli su značaj dobre pripreme natječajnih prijava i samog prijavljivanja projekata na javni poziv Ministarstva.

(Hina) xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙