FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste Group povećao neto dobit u prvom tromjesečju

Autor: gvla
ZAGREB/BEČ, 28. travnja 2011. (Hina) - Austrijski Erste Group u četvrtak je objavio da je u prvom ovogodišnjem tromjesečju povećao neto dobit u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, zahvaljujući nižim izdvajanjima za pokrivanje rizika.

U prva tri mjeseca 2011. neto dobit te grupacije porasla je za 2,1 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije i iznosila je 260,6 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Neto kamatni prihodi iznosili su 1,29 milijardi eura, što je 2,1 posto manje nego u prva tri mjeseca 2010., dok su neto prihodi od naknada i provizija porasli za 2,1 posto, na 481,2 milijuna eura. Istodobno, izdvajanja za pokrivanje rizika smanjena su za 13,4 posto, na 460,1 milijun eura.

"Erste grupa imala je dobar početak nove financijske godine, uz ostvaren rast neto dobiti uslijed pada troškova za pokrivanje rizika i unatoč značajnom negativnom utjecaju poreza na banke u Austriji i Mađarskoj", kazao je izvršni direktor Erste Group Banka Andreas Treichl, predstavljajući poslovne rezultate grupacije za prvo tromjesečje.

Kako je priopćeno, sva tržišta Erste Groupa u regiji središnje i istočne Europe u 2011. bi trebala zabilježiti ili povratak na rast ili nastavak oporavka. U tome, zahvaljujući njihovom snažnom izvozu, nastavljaju predvoditi Češka i Slovačka, dok su Mađarska i Rumunjska dobro pozicionirane da slijede taj trend, iako s manjim zakašnjenjem, te se u tim dvjema zemljama značajniji napredak očekuje tek u drugoj polovici godine. U svim zemljama regije zabilježeni su prvi znaci oporavka osobne potrošnje, ističe se u priopćenju.

(Hina) xgvla yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙