FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raiffeisen Bank International više nego udvostručio neto dobit u 2010.

Autor: vmom
BEČ/ZAGREB, 8. travnja 2011. (Hina) - Raiffeisen Bank International (RBI) prošle je godine više nego udvostručio neto dobit u usporedbi s godinom ranije, unatoč golemim troškovima vezanim uz spajanje, objavljeno je u petak na internetskoj stranici austrijskog zajmodavca.

Neto dobit mu je u 2010. iznosila 1,087 milijardi eura, što je za 141,5 posto više u usporedbi s godinom ranije, navodi se u prvom godišnjem poslovnom izvješću RBI-a nakon spajanja. RBI je nastao lani spajanjem Raiffeisen Internationala i odjela njegove matične banke Raiffeisen Zentralbank Oesterreich.

Taj rezultat u banci ponajprije pripisuju znatno smanjenim sredstvima rezerviranja za eventualne gubitke po osnovi nenaplativih potraživanja. Iznos rezervacija lani je iznosio 1,19 milijardi eura i bio je za 46,5 posto manji u usporedbi s godinom ranije, objavio je dalje RBI.

Neto kamatni prihodi uvećani su za devet posto u odnosu na godinu ranije i iznosili su gotovo 3,58 milijardi eura, dok su neto prihodi od naknada i provizija porasli za 4,9 posto, na 1,49 milijardi eura.

"Unatoč značajnim dodatnim troškovima proizišlim iz spajanja RBI je lani u prvoj zajedničkoj poslovnoj godini ostvarila vrlo zadovoljavajuću neto dobit u iznosu većem od milijarde eura. Štoviše, spajanjem smo osigurali dobru poziciju za buduće izazove i zahtjeve tržišta. Srednja i istočna Europa u cjelini su postigle zaokret i sve zemlje regije vratile su se na put rasta u 2011. To bi trebalo rezultirati jasnim rastom potražnje za financijskim proizvodima, za što smo također dobro pripremljeni", kazao je izvršni direktor banke Herbert Stepić.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙