FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: sjednica Rektorskog zbora

Autor: ivuc
OSIJEK, 27. travnja 2011.(Hina) - Rektorski zbor visokih učilišta RH na današnjoj je sjednici u Osijeku zaključio kako će natječaj za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj 2011./2012. godini biti objavljen između 15. i 20. svibnja u "Vjesniku", a kriteriji za upis bit će isti kao i prošle godine.

Predsjednica Zbora i rektorica osječkoga Sveučilišta Gordana Kralik rekla je nakon sjednice kako to znači da će se u prvu godinu studija studenti upisivati bez plaćanja i bez školarine, a za upis u ostale godine studija, ako kandidat ne stekne dovoljan broj bodova, primjenjivat će se linearni model naplaćivanja školarine, kao prošle godine.

Kralik je izvijestila kako je tijekom rasprave o financiranju znanosti i visokog obrazovanja ove godine zaključeno da će, s obzirom na teške financijske uvjete, sva sveučilišta mjerodavnome ministarstvu dostaviti pregled minimalno potrebnih financijskih sredstava za ovu godinu, što će biti temelj za traženje rješenja. Ocijenila je kako je rasprava o prijedlozima novih zakona o sveučilištima, visokom obrazovanju te znanosti pokazala da je mjerodavno ministarstvo imalo sluha za primjedbe akademske zajednice.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs istaknuo je kako će, nakon šest mjeseci javne rasprave, u koju su bili uključeni mnogi iz akademske zajednice, ministarstvo proslijediti konačni nacrt tih zakonskih prijedloga vladi, koja će ih uputiti u redovitu saborsku proceduru, što ostavlja mogućnost da se i u tom razdoblju ministarstvu dostavljaju prijedlozi i komentari.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙