FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokrovac: SHS na protuvladinom prosvjedu 29. travnja u Zagrebu

Autor: zdra
RETKOVCI, 27. travnja 2011.(Hina) - Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) održat će 29. travnja u podne protuvladin prosvjedni skup na zagrebačkom Trgu bana Jelačića uz potporu umirovljeničkih udruga i udruga mladih, najavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac.

Pokrovac je optužio Vladu za "maćehinski odnos" prema seljaku i selu rekavši kako SHS neće dopustiti da "itko više obmanjuje seljake pričama kako se u Hrvatskoj relaksirajuće živi" dok su istodobno, kako je ustvrdio, brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva suočena s propasti.

Također je rekao kako na adrese brojnih poljoprivrednih gospodarstava koja su u sustavu poticaja, ovih dana poštom pristižu obavijesti Agencije za plaćanje u poljoprivredi u kojima se od njih traži da na osnovu Vladine Odluka o posebnim mjerama pomoći poljoprivrednim proizvođačima u uvjetima financijske krize od 11. ožujka 2010. godine, vrate državi pretplaćeni iznos poticaja za 2009. godinu.

Prema njegovim riječima, "nemoralno je ostvarena prava poljoprivrednim proizvođačima na osnovu poticaja iz 2009. godine umanjivati dvije godine nakon njihove isplate, a krajnje neumjesno umanjivanje poticaja nazivati "posebnim mjerama pomoći poljoprivrednim proizvođačima u uvjetima financijske krize"".

"Tim činom Hrvatska pokazuje da nije, niti će biti spremna za ulazak u EU. SHS neće stoga podržati ulazak Hrvatske u EU", kazao je Pokrovac ocjenivši kako seljacima u Hrvatskoj "ne trebaju potpore već strategija poljoprivredne proizvodnje i liberalno tržište".

Vladu je također optužio da kroz Odluku o posebnim mjerama pomoći poljoprivrednim proizvođačima u uvjetima financijske krize što je, prema njegovim riječima, samo drugačiji izraz za "pljačku seljaka" u stvari želi "namaknuti novac HDZ-u za predizbornu kampanju".

(Hina) xzdra yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙