FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toyota očekuje normalizaciju proizvodnje do kraja godine

Autor: mkuz
TOKIO, 22. travnja 2011. (Hina/AFP) - Toyota je izvijestila da očekuje da će svjetsku proizvodnju početi povećavati sredinom godine i vratiti je na staro do kraja 2011. nakon prekida izazvanih prošlomjesečnom katastrofom u Japanu koja je između ostalog uzrokovala i nestašicu autodijelova.

Mnogi ključni proizvođači dijelova nalaze se u najgore pogođenoj sjeveroistočnoj regiji Japana, gdje su postrojenja oštećena u razornom potresu 11. ožujka, ili zbog silovitog tsunamija koji je uslijedio.

Toyota je objavila prekide proizvodnje u zemlji, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, Europskoj uniji, Kini i Australiji gdje su zbog krize neke tvornice privremeno zatvorene, ili rade s pola kapaciteta ili manje. U petak je Toyota izvijestila i o smanjenju proizvodnje u Tajlandu.

Najveći svjetski proizvođač automobila u priopćenju je naveo da će se "globalna proizvodnja početi povećavati od srpnja u Japanu a od kolovoza u Sjevernoj Americi, dok bi se na staro proizvodnja svih modela trebala vratiti do studenog ili prosinca 2011.".

"Svim kupcima koji su odlučili kupiti naše vozilo, iskreno se ispričavam za ogromna kašnjenja u isporuci", rekao je predsjednik Toyote Akio Toyoda na konferenciji za novinare u Japanu.

Tvornice Toyote u Japanu sada rade s 50-postotnim kapacitetom, a one u Sjevernoj Americi s 30-postotnim kapacitetima zbog nestašice dijelova.

(Hina) xmkuz yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙