FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veterani za Mucalovu odgodu "Maršala"

Autor: pgas
SPLIT, 20. travnja 2011. (Hina) - Splitske Udruge veterana 4. gardijske brigade i Specijalne policije Domovinskog rata danas su poduprle odluku obnašatelja dužnosti intendanta splitskoga HNK Duška Mucala da se zbog haaške presude izrečene 15. travnja prvotno najavljena praizvedba komične opere "Maršal" sa 16. travnja odgodi do siječnja iduće godine.

Udruge naglašavaju kako su svjesne da je "Maršal" satiričko djelo, ali dodaju kako treba imati na umu kontekst trenutka u kojem se ono trebalo izvesti.

"To je trenutak osude hrvatskih generala i same Republike Hrvatske za operaciju Oluju i konačno oslobađanje dijelova zemlje okupiranih od vojske čiji je negdašnji vrhovni zapovjednik bio upravo taj isti 'maršal'", ističe se u priopćenju.

"Mucalo je donio mudru, promišljenu i svakako odgovornu odluku odgodivši premijeru te opere", navodi se u priopćenju što su ga potpisali predsjednici tih dviju udruga Božo Zadro i Stjepan Rojnica.

Također se navodi da "maršalova" vojska nikad nije optužena za očite zločine u četiri države proistekle iz bivše Jugoslavije, a njezini časnici svi skupa za Dubrovnik, Vukovar, Srebrenicu i mnoga druga stratišta "nisu dobili kazne koliko general Gotovina".

"Treba li spominjati da ta ista vojska ni sam 'maršal' nikad nisu optuženi ni za mnoge zločine u vrijeme njihove 'slavne borbe', za razne Jazovke i križne putove", navode u priopćenju.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙