FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavili se kandidati za povjerenstvo za sukob interesa

Autor: tdel
ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Jedanaest kandidata koji udovoljavaju uvjetima za predsjednika i članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa predstavilo se danas pred članovima saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Članovi tog odbora razgovarali su s Dorom Rešetar i Sanjom Lozančić kako kandidatkinjama za predsjednicu povjerenstva, a kandidati za članove su Danija Budimir, Irena Čupić, Diana Dulibić-Vlahov, Zoran Gašpar, Robert Jambrović, Rajko Kneklin, Jadranka Kolarević, Dinka Prce i Željka Žokalj. Kanidatkinja Štefica Kampić odustala je od kandidature bez obrazloženja, a članovi tog odbora nisu prihvatlili žalbu Zorislava Antuna Petrovića jer ne ispunjava uvjete natječaja.

Predsjednica saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Nevenka Majdenić (HDZ) rekla je novinarima da su tijekom razgovora kandidati za predsjednicu ili članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa pokazali kojim će se načelima služiti u svojem radu te su članovi tog odbora o njima dobili dobru sliku. Najavila je kako će nakon sigurnosne provjere kandidata na idućoj sjednici tog odbora odlučiti koje će kandidate predložiti Saboru.

Sjednicu saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove bojkotirali su članovi SDP-a zato što pri glasovanju o novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa nije prihvaćen njihov amandman da se novi sastav tog povjerenstva bira dvotrećinskom, a ne natpolovičnom većinom.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙