FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Otkrivena tajna masona"

Autor: nles
ZAGREB, 18. travnja 2011. (Hina) - Hrvatski prijevod knjige čileanskoga kardinala i nadbiskupa Santiaga Josea Marie Cara y Rodrigueza "Otkrivena tajna masona" s enciklikom "Ljudski rod" (Humanum genus) pape Lava XIII. predstavljena je večeras u Zagrebu.

O knjizi su govorili povjesničar Josip Jurčević, umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo i generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Milivoj Bolobanić.

Jurčević je ocijenio da je pitanje masonstva u Hrvatskoj još zagonetna tema premda su, istaknuo je, slobodni zidari tvorci prve i druge Jugoslavije. "Masoni su zaslužni za puno toga lošeg u Hrvatskoj", rekao je, dodajući kako su njihovo djelo i presude hrvatskim generalima u Haagu, koje su u sukobu s činjenicama i zdravom pameti.

Ocijenio je da šire malodušje i beznađe te dodao kako su im nevažne priče o teorijama urote jer se iza njih skrivaju veoma jasni interesi. "One su okupirale mnoge međunarodne organizacije koje odlučuju i utječu na hrvatsku sudbinu", rekao je, dodajući kako im je svrha dovođenje Hrvatske u kolonijalni položaj, uništenje hrvatskog identiteta i kršćanskih vrijednosti.

Domazet smatra kako Haaški sud nije čak ni politički sud jer su presudu hrvatskim generalima izrekle lože, a samo ju je pročitao Orie.

Operacija Oluja je isplanirana tako da bude što manje žrtava na našoj i na srpskoj strani, rekao je Domazet i dodao da je u svim hrvatskim pothvatima stradalo manje od 300 ljudi, a to je u povijesti ratovanja najčistiji rat.

Ocijenio je kako presudom žele do kraja poniziti hrvatski narod te dodao kako im to ipak neće uspjeti jer su Hrvati na Kristovoj strani.

Knjiga "Otkrivena tajna masona s enciklikom Ljudski rod (Humanum genus) pape Lava XIII." (398 str.) objavila je zagrebačka naklada Benedikta, a podijeljena je na šest poglavlja u kojima autor piše o prirodi slobodnoga zidarstva, odnosu masonstva i katoličanstva, masonskoj religiji, politici, moralu, podrijetlu masonstva i odnosu s drugim sektama, metodama slobodnozidarskoga djelovanja i javnim osudama masonstva. Na kraju knjige objavljena je enciklika pape Lava XIII. "Ljudski rod" te bibliografija uporabljene literature.

Jose Maria Caro y Rodriguez (1866.-1958.) bio je nadbiskup Santiaga te prvi čileanski prelat imenovan kardinalom Katoličke crkve. U tijeku je kauza za njegovo proglašenje blaženikom.

(Hina) xmkov yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙