FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razmjena knjiga i javno čitanje u NSK

Autor: mkov
ZAGREB, 14. travnja 2011. (Hina) - U povodu obilježavanja Međunarodnoga dana knjiga i autorskih prava, koji se obilježava 23. travnja, danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu počeo Tjedan razmjene knjiga i Međunarodno javno čitanje.

Španjolsko veleposlanstvo u Hrvatskoj zajedno s NSK, Talijanskim institutom za kulturu, Austrijskim kulturnim forumom i veleposlanstvom Republike Poljske u Hrvatskoj organizirali su Međunarodno javno čitanje te Tjedan razmjene knjiga/BookCrossing Week, koji su danas počeli u zagrebačkoj NSK i trajat će do 22. travnja.

U sklopu Međunarodnog javnog čitanja predstavili su se španjolski, talijanski, poljski i njemački jezici, a studenti tih jezika čitali su odabrane prozu i poeziju.

Studenti germanistike, romanistike, hispanistike i polanistike sa Sveučilišta u Zagrebu, kao i posjetitelji, u međusobnim su se kontaktima upoznali s izvornim lektorima i govornicima jezika koje studiraju te im postavljali pitanja.

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice od danas je počela razmjena knjiga, a organizatori manifestacije donijeli su knjige na vlastitim jezicima koje posjetitelji mogu besplatno zamijeniti za svoju staru i pročitanu knjigu. Dnevno se može zamijeniti jedna knjiga po osobi.

Tjedan razmjene knjiga u NSK traje do 22. travnja.

(Hina) xmkov yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙