FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo, za ponedjeljak, 18. travnja

Autor: tper
ZAGREB, 17. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 18. travnja.

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca na radnom ručku s potpredsjednikom Vlade za investicije Domagojem Ivanom Miloševićem razgovarat će o uklanjanju prepreka za ulagače kao putu do novih radnih mjesta (13,00 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 A).

ZAGREB - Čelnici Zagrebačke županije i Državne geodetske uprave potpisat će sporazum o sufinanciranju izrade i ažuriranja službenih prostornih podloga državne izmjere i katastra nekretnina za razdoblje 2011. do 2014. godine. Izrada i ažuriranje službenih prostornih podloga iznimno je važno za prostorno planiranje. Naime, nerijetke su situacije u kojima prostorni planovi nisu usklađeni sa stanjem na terenu. Izradom i ažuriranjem službenih prostornih podloga, prije svega digitalnih ortofoto karata, omogućit će se Županiji i njenim gradovima i općinama korištenje digitalnih podataka koji će omogućiti bolju usklađenost prostornih planova sa situacijom na terenu (12,00 sati, Zagrebačka županija, Ulica grada Vukovara 72/V).

ZAGREB - Na zajedničkoj konferenciji za novinare nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva biti će riječi o zajedničkoj akciji pod nazivom "Stop krivotvorinama i piratstvu". Tim se aktivnostima želi informirati javnost o opsegu i učincima krivotvorenja i piratstva na zdravlje i sigurnost građana te na gospodarstvo, uputiti ih kako se mogu zaštititi i kome se mogu obratiti za pomoć i zaštitu od krivotvorenih proizvoda i piratstva (11,00 sati, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Zaračunata bruto premija 26 osiguravajućih društava u Hrvatskoj iznosila je krajem ožujka ove godine 2,55 milijardi kuna, što je za 0,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Prema podacima koje je objavio Hrvatski ured za osiguranje (HUO), rast se bilježi kod zaračunate bruto premije u neživotnim osiguranjima, za 0,7 posto, na 1,99 milijardi kuna, dok je zaračunata premija životnih osiguranja u odnosu na lanjski ožujak manja za 0,5 posto i iznosila je 561,42 milijuna kuna. Najveći hrvatski osiguratelj, Croatia osiguranje drži čelne pozicije i u segmentu neživotnih i životnih osiguranja, a krajem ožujka je imalo ukupnu zaračunatu bruto premiju u iznosu od 980,1 milijun kuna, što je porast za 0,9 posto na godišnjoj razini. Time je Croatia osiguranje blago povećalo svoj tržišni udio sa 38,17 posto krajem ožujka prošle na 38,35 posto krajem ožujka ove godine. Drugu poziciju na hrvatskom tržištu osiguranja ima Allianz Zagreb s ukupno zaračunatom premijom od 282,7 milijuna kuna, što je udio od 11,06 posto. No, Allianz bilježi i blagi pad ukupne premije, za 0,1 posto u odnosu na ožujak prošle godine. Euroherc je pak zabilježio rast bruto premije za 1,2 posto i krajem ožujka premija je iznosila nešto manje od 225 milijuna kuna. Time Euroherc drži 8,8 posto hrvatskog tržišta osiguranja.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙