FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 7. travnja

Autor: dsta
ZAGREB, 7. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 7. travnja.

(*) ZAGREB - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor sastat će se s predstavnicima sindikalnih središnjica. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka (u 16,15 sati, u Banskim dvorima).

ZAGREB - Konferencija "Bolje regulatorno okruženje: uvod u ocjenu učinka regulacije na tržišno natjecanje" održat će se u organizaciji Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Twinning projekta Europske unije "Provođenje politika tržišnog natjecanja i državnih potpora u Republici Hrvatskoj". Glavni je cilj konferencije pomoći hrvatskim dužnosnicima da pridaju pažnju ocjeni učinka na tržišno natjecanje prilikom izrade novih zakona i ostalih propisa ili kod izmjena i dopuna postojećih. (12,30 sati, Informacijski centar EU, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) održat će konferenciju za novinare o temi mirovinska prava saborskih zastupnika koja treba izjednačiti s općim propisom (10,00 sati, SSSH, Radnički dom, Trg kralja P. Krešimira IV).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Badel 1862 na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate za prošlu godinu i prvi kvartal ove godine te analizu provedbe plana restrukturiranja kompanije (11,00 sati, Badel 1862, Vlaška 116).

OPATIJA - Na javni poziv opatijske gradske uprave, kojim su vlasnici kuća za odmor pozvani da do kraja ožujka podnesu prijave poreza na kuće za odmor za 2011., odazvalo se samo 16 osoba, koje su podnijele prijave za 16 objekata, iako je gradska uprava za prošlu godinu izdala 804 rješenja o utvrđivanju poreza na kuće za odmor, podaci su iz opatijske gradske uprave. Porez na kuće za odmor prijavile su fizičke osobe, od kojih je 10 hrvatskih i šest stranih državljana, a ukupna površina prijavljenih objekata je 1299 četvornih metara. U Opatiji je za prošlu godinu izdano ukupno 804 rješenja o utvrđivanju poreza na kuće za odmor, za 48.590 četvornih metara, a naplaćeno je 692.300 kuna. Porez na kuće za odmor određuju jedinice lokalne samouprave i naplaćuju po korisnoj površini, od najmanje pet do najviše 15 kuna za četvorni metar. Plaća se godišnje, neke jedinice same obavljaju naplatu, a neke su to prepustile Poreznoj upravi. Odlukom gradske uprave porez na kuće za odmor u Opatiji plaća se po 15 kuna za četvorni metar, a gradska uprava ga sama naplaćuje.

(*) zvjezdicom je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve Najave - Gospodarstva

dežurne urednice:

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙