FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 12. travnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 12. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. travnja.

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve Najave - Gospodarstvo.

TUHELJSKE TOPLICE - "Jačanje gospodarske suradnje Hrvatske i Slovenije s naglaskom na programe EU i sektor turizma" tema je okruglog stola koji će se održati u Tuheljskim Toplicama, gdje će se susresti i hrvatski i slovenski predsjednik Ivo Josipović i Danilo Tuerk. Okrugli stol organizira Hrvatska gospodarska komora – ŽK Krapina u suradnji sa slovenskim partnerima Regionalnom gospodarskom zbornicom Celje te Poslovnim klubom slovensko hrvatskih gospodarstvenika, a okupit će šezdesetak predstavnika tvrtki iz Hrvatske i Slovenije. Cilj okruglog stola, kao i susreta dvojice predsjednika, je poticanje i promicanje gospodarske suradnje dvije zemlje s naglaskom na prekogranične projekte, programe EU i turizam. Robna razmjena Hrvatske i Slovenije u prošloj je godini iznosila 1,58 milijardi eura od čega se na uvoz iz Slovenije odnosilo 886 milijuna eura, dok je u Sloveniju izvezeno roba za 697 milijuna eura (11,00 sati, Terme Tuhelj - Dvorac Mihanović; 13,00 sati predsjednici Josipović i Tuerk nazočit će predstavljanju prekograničke suradnje i obratiti se sudionicima). Predsjednici Josipović i Tuerk simbolično će označiti početak građevinskih radova na novom hotelu u sklopu Termi Tuhelj, investiciju vrijednu 12 milijuna eura, a potom će dati izjave za medije (13,50 sati).

(*) KUTINA - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sastat će se u Kutini s predstavnicima tvornice Petrokemija d.d. (13,30 sati, Upravna zgrada Petrokemije, Aleja Vukovar 4).

ZAGREB - Ministar turizma Damir Bajs i direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić potpisat će s predstavnicima inozemnih i domaćih avio kompanija ugovore za udruženo oglašavanje u sklopu dopunskih programa za ovogodišnju pred i posezonu "Krila Hrvatske" (11,00 sati, Zračna luka Zagreb).

ZAGREB - Hrvatski ured za osiguranje (HUO) organizator je međunarodnog okruglog stola "Sprječavanje prijevara u osiguranju" na kojem će sudjelovati i nacionalni uredi i udruženja osiguratelja BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Oni će prezentirati svoja iskustva u suzbijanju prijevara u osiguranju kao i utjecaj prijevara na djelatnost osiguranja. Ujedno će predstavnici udruženja osiguratelja potpisati i protokol o suradnji u sprječavanju prijevara u osiguranju. Prije početka okruglog stola održat će se konferencija za novinare (10,30 sati konferencija za novinare; 11,00 sati početak okruglog stola, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Financijsko-poslovni mjesečnik Banka je prije godinu dana započeo s objavljivanjem Nacionalnog indeksa sreće, a povodom godinu dana tog indeksa organizira okrugli stol pod nazivom "Kako mediji utječu na kvalitetu života". Na skupu će biti predstavljeni najvažniji trendovi koji utječu na zadovoljstvo građana i kvalitetu života u Hrvatskoj (11,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Energetski institut Hrvoje Požar predstavit će prvu integralnu inicijativu za popularizaciju električnih vozila u Hrvatskoj pod nazivom E-mobilnost.hr. Također će niti predstavljena i internetska stranica www.e-mobilnost.hr koja treba postati središnje mjesto informiranja o razvoju koncepta E-mobilnosti u Hrvatskoj (12,00 sati, EI Hrvoje Požar, Savska 163).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙