FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 5. travnja

Autor: dduk
ZAGREB, 4. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 5. travnja.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) počinju četiri specijalizirana međunarodna sajma - gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije Zagreb transport show, graditeljstva i opremanja Graditeljstvo, obrtništva te grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda Interklima. Sajmovi traju do 9. travnja, a na njima će se prema najavama predstaviti 451 izlagač iz 23 zemlje. (11,00 sati otvorenje, ZV - Kongresni centar, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - U sklopu 53. međunarodnog sajma obrtništva na Zagrebačkom velesajmu održat će se Obrtnički forum koji se tradicionalno organizira kao dijalog hrvatskih obrtnika s predstavnicima državnih tijela radi stvaranja poticajnog okruženja za obrtništvo. Tema ovogodišnjeg foruma je suzbijanje neregistriranog obavljanja djelatnosti (13 sati, ZV - Dvorana Brijuni, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Hrvatski je inozemni dug krajem prošle godine iznosio 45,8 milijardi eura, što je za 1,2 milijarde eura više nego krajem 2009. godine, podaci su Hrvatske narodne banke. Analitičari središnje banke pritom napominju da je u taj iznos uključen i dug koji je dosad imao karakter kružnih ulaganja (1,3 milijardi eura) s obzirom da je krajem 2010. ukinuta inozemna pravna osoba putem koje su provedena navedena ulaganja tijekom 2008. i 2009., nakon čega taj dug više nema kružni karakter te je pripisan ukupnom stanju inozemnog duga. Inozemni je dug tijekom prošle godine povećan za 1,2 milijarde eura, no, znatan dio tog rasta (800 milijuna eura) rezultat je međuvalutnih i drugih prilagodbi, a nova su korištenja tijekom 2010. nadmašila otplate za 300 milijuna eura, navode analitičari HNB-a u najnovijem Biltenu. Dodaju i da je intenzitet zaduživanja domaćih sektora posebno bio izražen u četvrtom tromjesečju, kada su neto transakcije iznosile 800 milijuna eura.

dežurne urednice:

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙