FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poziv kardinala Bozanić uz dan molitve za Domovinu 8. travnja

Autor: ista
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je danas obavijest svim dekanima i svećenicima Zagrebačke nadbiskupije vezanu uz dan molitve za Domovinu, idućeg petka, 8. travnja.

"U skladu s odlukom Hrvatske biskupske konferencije (HBK) da se diljem naše Domovine u petak, 8. travnja, moli za Domovinu, pozivamo sve župne i druge vjerničke zajednice, da toga dana, prije svega u župnim crkvama, ali i na drugim bogoštovnim mjestima, organiziraju molitvene susrete, tijekom kojih ćemo pred Gospodina iznijeti potrebe našeg naroda, kršćansko suosjećanje i potporu sa svima koji su u životnoj kušnji, te moliti za dar Božjega Duha za sve kojima je povjerena briga za mir, pravednost i opće dobro", ističe u pozivu kardinal Bozanić.

Predlaže da se "ta molitva ostvari kao klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom ili pak kao pobožnost Križnoga puta" te napominje da će "u zagrebačkoj prvostolnici (katedrali) 8. travnja u 18,30 sati biti jednosatno klanjanje pred Presvetim, koje će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački".

"Sve vas najsrdačnije pozivamo da se pridružite tim molitvenim slavljima koja odgovaraju molitvenoj pripravi; koja nas pozivaju na ozbiljnost življenja vlastite vjere i zadužuju u zajedništvo Božje prisutnosti, kako bismo obasjani svijetlom križa u nadi išli ususret proslavi Kristova uskrsnuća", navodi se u pozivu kardinala Bozanića svim dekanima i svećenicima Zagrebačke nadbiskupije.

Zagrebački nadiskup Bozanić također poziva svećenike da "u nedjelju, 3. travnja, o ovome obavijeste svoje vjernike".

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙