FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski nakladnici na Sajmu dječje knjige u Bologni

Autor: mbur
ZAGREB, 24. ožujka 2011. (Hina) - Grupacija nakladnika dječje knjige Hrvatske gospodarske komore sudjelovat će na međunarodnom Sajmu dječje knjige u Bologni od 28. do 31. ožujka, što je šesti puta da na tom najstarijem specijaliziranom sajmu za dječju knjigu i multimediju nastupaju nakladnici, pisci i ilustratori iz Hrvatske.

Na sajmu će ove godine sudjelovati devet nakladnika iz Hrvatske te pet autora - Ana Kadoić, Luko Paljetak, Sanja Pilić, Andrea Peterlik Huseinović te Kašmir Huseinović, koji je i predsjednik Grupacije nakladnika dječje knjige, najavili su na konferenciji za novinare organizatori hrvatskoga nastupa.

Nakladnici će se smjestiti na 32 četvorna metra sajamskoga prostora, među sedemdesetak zemalja svijeta i više od tisuću nakladnika, kazao je Kašmir Huseinović.

Sajam u Bologni Huseinović vidi kao izvrsnu priliku za prodor domaćih pisaca, ilustratora i nakladnika, koji se na jednom mjestu mogu predstaviti svjetskom tržištu te ostvariti bolju međunarodnu suradnju sa stranim ilustratorima i ustanovama. U proteklih pet godina sudjelovanja na Sajmu, napomenuo je, prodano je oko 40 naslova u petnaestak zemalja.

Spisateljica Sanja Pilić potvrdila je da prvi puta ide u Bologonju, napominjući kako je teže naći nakladnika za romane i prijevode nego za slikovnice.

Ilustratorica Ana Kadoić govorila je o svojim iskustvima sa sajma u Bologni na kojemu je bila dva puta, istaknuvši kako je to mjesto neposrednog kontakta ilustratora i izdavača.

Voditeljica hrvatskog centra za dječju knjigu Knjižnica grada Zagreba Ranka Javor sajam vidi kao mjesto kontakta i planiranja aktivnosti s onima koji se bave djecom i knjigom, od izdavača i autora do međunarodnih knjižnica, organizatora izložbi ilustracija i dr.

Nastup na sajmu sponzorira Ministarstvo kulture, Hrvatska gospodarska komora i manjim dijelom nakladnici.

(Hina) xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙