FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDPZ : presuda je "pljuska" Hrvatskoj i NATO-u

Autor: ipet
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Hrvatsko društvo političkih zatvorenika (HDPZ) smatra da je presuda Haaškoga suda izrečena danas hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču neprimjerena "pljuska" i Republici Hrvatskoj, NATO savezu, Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) te ostalim saveznicima u vojno-redarstvenoj akciji "Oluji".

U tom kontekstu buduće polje djelatnosti - diplomatsko, političko, pravno i svako drugo stavlja sve navedene faktore u sasvim novu i jasnu dipoziciju, stoji u večerašnjem priopćenju HDPZ-a.

Navodi se da je Predsjedništvo HDPZ-a na današnjoj izvanrednoj sjednici zaključilo da je presuda istovjetna argumentima kojima je agresor opravdavao početak ratnih aktivnosti u Domovinskom ratu. Predsjedništvo je zaključilo da presuda abolira te argumente nakon ratnih neuspjeha i nastojanja da agresor prisvoji teritorije koji mu nikada nisu pripadali.

Dodaje se da je Republika Hrvatska članica NATO saveza te da je presuda pokušaj revizije argumenata kojima je Republika Hrvatska prihvaćena kao članica NATO saveza .

HDPZ smatra da ta presuda nije samo protiv Republike Hrvatske nego kapitalno i protiv NATO članica i njegovih saveznika u Domovinskom ratu te da Haaški tribunal, kao instrument određenih političkih struktura, u rezimeu presude jasno izražava namjere tih političkih struktura.

(Hina) pp /xipet ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙