FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović: pomogli su nam Francuzi i Amerikanci

Autor: ipet
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Umirovljeni brigadir Ante Kotromanović izjavio je večeras da su Hrvatskoj vojsci (HV) u pripremi vojno-redarstvene akcije "Oluja" puno pomogli francuski i američki vojni stručnjaci.

Govoreći u posebnoj emisiji HTV-a o presudama koje je danas Haaški sud izrekao hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, Kotromanović je rekao da su francuski vojni stručnjaci bili od velike pomoći HV-u kada se u Šepurinama osnivala dočasnička škola i osposobljavao časnički kadar.

Istaknuo je da su im u pripremama operacije veliku pomoć pružili i časnici američke vojske

Spomenuo je da im je pomoć pružio i umirovljeni general američke vojske CarlVuono.

Kotromanović je upitao znači li to da su onda da su i Francuzi i Amerikanci dio zajedničkoga zločinačkog pothvata, odnosno da smo mi zajedno s Francuzima i Amerikancima protjerali ljude s područja na kojemu je provedena "Oluja".

Ante Kotromanović dodao je da je, slušajući optužnicu imao osjećaj da su se zločini za koje su optuženi generali Gotovina i Markač dogodili na području Srbije, negdje oko Čačka,

Ustvrdio je da je vojno-redarstvena akcija "Oluja" odrađena vojnički korektno i, kako je rekao, "bez ikakvih zadnjih primisli".

(Hina) xipet ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙