FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić i Ramljak o suradnji grada i IRB-a

Autor: ipet
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ravnateljica Instituta Ruđera Boškovića (IRB) Danica Ramljak sa suradnicima razgovarali su danas na IRB-u o zajedničkim domaćim i međunarodnim projektima, natječajima za strukturne fondove te suradnji na strateški važnim ekološkim pitanjima za grad Zagreb.

Suradnja između hrvatske metropole i našega najvećeg znanstvenog instituta počela je prije pet godina kada su potpisani prvi ugovori, a ojačana je danas kada su otvorena mnoga nova područja suradnje, priopćeno je s IRB-a.

Gradonačelnik Bandić rekao je da je za Zagreb jedan od projekata od kapitalne važnosti sanacija jezera biogenetičkog rezervata Savica, koji obuhvaća 12 povezanih jezeraca i u kojem se nalaze zaštićene vrste flore i faune. Smatra da je IRB najpozvaniji da pripremi, analizira i predloži sanaciju tog ekološkog rezervata.

Kad je riječ o europskim projektima od zajedničkog interesa, Bandić je pozvao IRB da se pridruži inicijativi grada i zagrebačkoga Sveučilišta da se u Bruxellesu osnuje ured kako bi se učinkovitije koristili novci iz fondova EU.

Gradonačelnik je izvijestio i da su u gradskom proračunu za ovu godinu osigurani novci za neke od važnih infrastrukturnih projekata na institutu.

Na kraju sastanka gradonačelnik Bandić istaknuo je da je za ozbiljan grad i njegovu upravu IRB krovna znanstvena institucija u Zagrebu i Hrvatskoj te da bi bilo neodgovorno i neozbiljno da ne surađuju s tim institutom.

(Hina) pp/xipet ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙