FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 13. do 15. travnja

Autor: dmak
ZAGREB, 12. travnja 2011. (Hina) - Biometeorološke prilike sutra, 13. travnja, u meteoropata bi mogle uzrokovati umor, razdražljivost i glavobolju te bolove na mjestima ranijih ozljeda, a tegobe uzrokovane vremenom mogu se javiti i u reumatičara, astmatičara i srčanih bolesnika, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod.

Prema kraju dana tegobe će biti slabije izražene. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda drveća bit će visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda drveća bit će visoka, a peluda korova umjerena do visoka.

U četvrtak, 14. travnja, biometeorološke će prilike biti razmjerno povoljne. U osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika moguće su manje smetnje uzrokovane vremenom. Diljem zemlje koncentracija peluda drveća bit će visoka. Koncentracija peluda korova na području Jadrana bit će umjerena do visoka.

Biometeorološke prilike u petak, 15. travnja, bit će razmjerno povoljne. U osjetljivijih ljudi na vrijeme moguće su smetnje koje će jačati prema kraju dana. U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda drveća bit će visoka. Na području Jadrana koncentracija peluda drveća bit će visoka, a peluda korova umjerena do visoka.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Peludnu prognozu izrađuje Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

(Hina) pp/xdm ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙