FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - Nogometaši Porta, Benfice, Villareala i Brage igrat će u polufinalu Europske lige, u kojoj će po prvi puta u povijesti igrati čak tri portugalska kluba. Najzanimljivije je bilo u Bragi, gdje su domaćini, igrajući veći dio susreta s igračem manje, uspjeli održati 0:0 protiv kijevskog Dinama. U prvoj utakmici u Kijevu je bilo 1:1, a Bragi je to najveći uspjeh u povijesti. Ognjen Vukojević je igrao cijelu utakmicu za Dinamo.

Villareal je obranio prednost od 5:1 iz prve utakmice, te je uspio i pobijediti 3:1 kod Twentea, dok su u Eindhovenu PSV i Benfica igrali 2:2, iako su domaćini nakon 25 minuta imali prednost od 2:0. Benfica je u prvoj utakmici slavila s 4:1.

Nogometaši Porta prvi su osigurali polufinale Europske lige nakon što su u Moskvi svladali Spartak s 5:2, te s ukupnim rezultatom 10:3 prošli među četiri najbolja kluba. Na stadionu Ljužniki s umjetnom travom Portugalci su se daleko bolje snašli, a pogotke su postigli Hulk (28), C. Rodriguez (45+2), Guarin (47), Falcao (54) i Micael (89), dok su čast domaćina spasili Dzyuba (52) i Ari (72).

U polufinalu će igrati Porto - Villareal i Benfica - Braga.

ZAGREB - U dvoboju 6. kola Lige za prvaka košarkaši Cibone su u Draženovu domu slavili protiv sinjkog Alkara s 89:79 (42:39). U redovima Zagrepčana najviše koševa je dao Bojan Bogdanović (24), a nakon ove pobjede Cibona više nije pretposljednja. Sinjani su pružili dobar otpor, a najučinkovitiji je bio Ante Delaš s 22 koša.

Poredak: Cedevita 6:0, Zagreb 5:1, Zadar 4:2, Split 3:3, Cibona 2:4, Borik 2:4, Alkar 2:4, Zabok 0:6.

MONTE CARLO - Španjolac David Ferrer prvi je polufinalist velikog ATP turnira u Monte Carlu, on je u četvrtfinalu svladao srpskog igrača Viktora Troickog sa 6-3, 6-3. U polufinalu će Ferrer igrati protiv pobjednika susreta između Švicarca Rogera Federera i Austrijanca Jurgena Melzera.

Kasnije danas svoj četvrtfinalni susret igrat će Ivan Ljubičić protiv prvog igrača svijeta i šesterostrukog uzastopnog pobjednika turnira u Monte Carlu Španjolca Rafaela Nadala, dok će u posljednjem polufinalu igrati Britanac Andy Murray i Portugalac Frederico Gil.

ZAGREB - U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza u petak su izvučeni parovi polufinala Kupa za rukometaše, a u polufinalu će igrati Poreč – EMC Split i Bjelovar – CO Zagreb. Završnica Kupa igrat će se 7. i 8. svibnja, a mjesto odigravanja odredit će sljedećeg tjedna Povjerenstvo za završnicu Kupa.

ZAGREB - Od sedmorice vodećih šahista na Međunarodnom turniru u Zagrebu, u 4. kolu pobjedu su postigli samo riječki velemajstori Marin Bosiočić i Ognjen Jovanić i izdvojili se na vrhu ljestvice. Sjajnom pozicijskom igrom Jovanić je kao crni svladao Rusa Vladimira Burmakina, a Marin Bosiočić je u vrlo neobičnoj partiji uspio u taktičkim komplikacijama nadvisiti Izraelca Jevgenija Postnyja i žrtvom figure postići dobivenu završnicu. Saša Martinović brzo je remizirao s Izraelcem Alonom Greenfeldom, a Zdenko Kožul s Mađarom Tamasom Banuszom tek nakon velike borbe. Veliki korak prema vrhu novim su pobjedama postigli državni prvak Ante Brkić, Ante Šarić, Rus Jevgenij Glejzerov, Poljak Grzegorz Gajewski i Mađar Gabor Papp.

KLAGENFURT - Hokejaši red Bull Salzburga obrani su naslov prvaka EBEL lige nakon što su u sedmoj utakmici finala u Klagenfurtu svladali KAC u produžetku s 3:2 (1:1, 0:0, 1:1; 1:0). Pobjednički zgoditak postigao je Thomas Koch. Red Bull je finalnu seriju dobio s 4:3, a to im je četvrta titula (2007, 2008,2010) u EBEL-u.

NEW YORK - Rezultati susreta prvog kruga doigravanja američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL):

ISTOK:

Philadelphia - Buffalo 0-1

(Buffalo vodi 1-0)

Boston - Montreal 0-2

(Montreal vodi 1-0)

ZAPAD:

San Jose - Los Angeles 3-2 - produžetak

(San Jose vodi 1-0)

U drugi krug plasirat će se momčadi koje prve ostvare četiri pobjede.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙