FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović: hrvatski branitelji jesu ustavna kategorija

Autor: trub
ZAGREB, 14. travnja 2011.(Hina) - Hrvatski branitelji već jesu ustavna kategorija, izjavio je danas predsjednik SDP-a Zoran Milanović, upitan kako tumači najave iz Vlade da će razmotriti uzdizanje Zakona o braniteljima na ustavnu kategoriju.

"Branitelji jesu ustavna kategorija zbog promjena Ustava, braniteljima se jamči posebna skrb hrvatske države. To smo zajednički usvojili u lipnju prošle godine", rekao je Milanović novinarima u Saboru

Braniteljima je u ime SDP-a i njegovih partnera iz tzv. Saveza za promjene obećao pošten i afirmativan odnos "kada pobijedimo na izborima u što vjerujem".

Upitan je li hrvatska politika svih ovih godina učinila sve da se dokaže istina o Domovinskom ratu, Milanović je odgovorio da se državna politika trudila i da SDP u tome nema ozbiljnijih zamjerki "ni HDZ-u".

Naglasio je da je njegova stranka, posebno za mandata vlade Ivice Račana, učinila maksimalne napore kako bi branila istinu o Domovinskom ratu.

"Podsjećam da je Ivica Račan pisao osobno tužiteljstvu u Haagu, da je upozoravao na neprihvatljive navode u optužnici oko navodnog zločinačkog pothvata. Prema tome, mislim da je SDP tu učinio maksimalno, a ponavljam da ne želim ni HDZ-u ništa zamjeriti", poručio je Milanović.

(Hina) xtr yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙