FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: Pavićeva izjava na temelju dojava i poziva građana

Autor: trub
ZAGREB, 6. travnja 2011.(Hina) - Premijerka Jadranka Kosor danas je u Saboru izjavila da je glasnogovornik Vlade Mladen Pavić svoju izjavu da su neke oporbene stranke organizirale i financirale nasilne prosvjede u Zagrebu temeljio na dojavama i pozivima građana, a potvrda čega je, kazala je, i činjenica da je čelnik Foruma mladih SDP-a u Dubrovniku "rekao da je plaćao to što je plaćao".

"Glasnogovornik je na upit novinara o dojavama, pozivima, mailovima građana rekao to što je rekao, ni jednu stranku ni pojedinca nije dotaknuo, ali rekao je i ono što su činjenice, što se kasnije pokazalo istinitim, da je čelnik Foruma mladih SDP-a u Dubrovniku rekao da je plaćao to što je plaćao", odgovorila je premijerka SDP-ovoj zastupnici Milanki Opačić.

SDP-ovka je svoje pitanje aktualnom prijepodnevu počela tako što je premijerki poželjela dobar dan i dobrodošlicu u parlament, podsjetivši da ju je oporba danima i tjednima zvala da dođe u Sabor i objasni Pavićevu izjavu.

Ocijenila je da to što se premijerka nije odazvala niti ogradila od Pavićevih izjava samo znači da je to bio i njezin te stav Vlade, upitavši ju zauzima li i dalje takav stav.

To što ju je Opačić oslovila kao gospođu Jadranku Kosor, a ne kao predsjednicu Vlade premijerka je protumačila kao potvrdu da ju je SDP u Sabor zvao kao privatnu osobu, "a zna se tko može pozvati predsjednicu i članove Vlade u parlament".

Premijerka Kosor je naglasila da svaka stranka u Hrvatskoj ima pravo "voditi borbu kako zna i umije da postigne svoje ciljeve", a oporbi je pritom poručila: "Vidimo da su foteljice davno podijeljene".

Opačić joj je uzvratila da je od predsjednice Vlade očekivala ozbiljniji i bolji odgovor. "Vaša taština i bahatost prema Saboru bili su vrlina i vašeg prethodnika. Budući da ste njegova vjerna učenica to me ništa i ne čudi", poručila je premijerki.

(Hina) xtr/xrkor yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙