FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janjić odustao od kampiranja pred MOBMS-om

Autor: aspa
ZAGREB, 4. travnja 2011. (Hina) - Vukovarski branitelji i čelnik Udruge hrvatskih ratnika Petar Janjić Tromblon odustao je danas od svoje prosvjedne akcije "kampiranja pred ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS)" jer mu gradske vlasti nisu izdale dozvolu za taj prosvjed zbog čega je u izjavi za novinare pred zgradom MOBMS-a optužio ministarstvo za nerad i birokratski pristup.

Janjić je izjavio kako smatra da njegov prosvjed ne odgovara ni HDZ-u ni SDP-u ni gradonačelniku Milanu Bandiću te da mu dozvola za prosvjed nije izdana zbog isključivo birokratskih razloga.

Rekao je da se na prosvjed odlučio zato što MOBMS "nije servis branitelja, a to bi trebao biti, te da se prema braniteljima odnosi birokratski i da ministar laže o rezultatima rada ministarstva. Napomenuo je da je ministarstvu slao brojne dopise kako bi se članovima njegove udruge pomoglo u rješavanju statusnih i braniteljskih te osobnih problema pa se i osobno sastao s ministrom Tomislavom Ivićem, ali bez rezultata.

Istaknuo je da neće odustati od rješavanja problema svojih članova", ponovivši teškoće u gradnji kuće sinjskog branitelja Vedrana Ivačića čija je obitelj u velikim materijalnim teškoćama.

Na Janjićeve optužbe reagirao je državni tajnik u ministarstvu branitelja Zoran Komar koji je novinarima rekao da je lani MOBMS zaprimio i riješio oko 20.000 pisanih podnesaka hrvatskih branitelja te još 5,5 tisuća u prva tri mjeseca ove godine. Naglasio je da su vrata ministarstva uvijek otvorena hrvatskim braniteljima pa i Petru Janjiću.

Dodao je i da je slučaj obitelji Ivačić u razmatranju, ali da je on na listi za rješavanje stambenog pitanja na oko devettisućitom mjestu od ukupno 12 tisuća. Komar je naglasio da će se pokušati izići svakomu u susret, ali da se mora poštovati zakon.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙