FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski premijer isključio dodatna smanjenja proračunskog deficita

Autor: gvla
PEKING, 13. travnja 2011. (Hina/AFP) - Španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero kazao je u srijedu kako zasad nisu u planu dodatna smanjenja španjolskog proračunskog manjka, povrh već dogovorenih mjera.

"Na obzorju nema nikakvih novih planova o poduzimanju bilo kakvih novih mjera", kazao je Zapatero na tiskovnoj konferenciji u španjolskom veleposlanstvu u Pekingu.

"Vlada se nada da će progurati nove poticajne mjere", dodao je, naglasivši istodobno da će njegova vlada svakako do kraja provesti pokrenute reforme.

Španjolski premijer kazao je također u Pekingu da će njegov kabinet u petak odobriti važnu reformsku mjeru ali nije naveo detalje. Španjolski mediji citirali su najave vladinih dužnosnika da je riječ o borbi protiv porezne evazije kroz kresanje španjolske sive ekonomije. Neki analitičari procjenjuju da na nju otpada čak 20 posto španjolskog BDP-a.

Zapaterova socijalistička vlada srezala je potrošnju i usvojila reformu mirovinskog sustava u sklopu nastojanja da umiri tržišta koja strahuju da je španjolski javni deficit neodrživo visok.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙